10 dingen die je niet moet doen als je in New York bent

Haal het maximale uit je bezoek aan New York

Het internet en de reisboeken staan vol met dingen die je moet doen als je in New York bent. Maar wat zijn nou de dingen die je beter niet kunt doen tijdens je bezoek aan New York.

1. Vanuit het niets midden op de stoep stil blijven staan

Je eerste stappen in New York kun je als onwennig ervaren; hoge gebouwen, veel verkeer en een ontzettende drukte op de stoep. Wat je absoluut niet moet doen is langzaam lopen en vanuit het niets midden op de stoep stil gaan staan om op de kaart te kijken of een foto te nemen. Ben je onder de indruk van het Empire State Building? Kijk dan goed om je heen en ga netjes aan de zijkant staan om je foto te maken.
Doe je dit niet, dan heb je grote kans dat een New Yorker achter op je loopt. Dit gaat meestal gepaard met een echter New Yorkse begroeting!

2. Klagen over de fooi

In Nederland geef je een fooi als je tevreden bent over de service, gewoon als extra voor de goede service van de ober. In de VS werken obers tegen of zelfs onder minimum loon en ze zijn afhankelijk van de fooi die jij geeft. Om te bepalen hoeveel fooi je moet geven tel je 15% tot 20% boven op het totaalbedrag. Dit voelt heel onnatuurlijk, maar in de VS is dit de normaalste zaak van de wereld. Overigens staat de suggestie voor de beste fooi bij de meeste restaurants standaard op het bonnetje, wel zo handig.

3. Te lang op Times Square rond blijven hangen

New York heeft zoveel meer te bieden dan alleen Times Square. Breng zeker een bezoek aan deze plek; 1x overdag en 1x ’s avonds, maar blijf er niet te lang hangen en trap niet in de toeristenfuiken! Het eten is er duurder, ze proberen je allerlei café’s, restaurants binnen te lokken of een bus tour aan te smeren.

4. Naar de top van het Empire State Building

Een tip die de meeste mensen zal verbazen; ga niet naar de top van het Empire State Building. Het duurt ontzettend lang om boven te komen (druk, dus je staat lang in de rij) en als je eenmaal boven bent moet je vechten voor een plekje aan het hek. De openingen van dit hek zijn overigens zo smal dat je geen vrij uitzicht over New York hebt. In plaats daarvan ga je naar Top of the Rock, dit gebouw is bijna net zo hoog als het Empire State Building en je hebt een 360 graden uitzicht over New York. Als extra bonus zie je het Empire State Building, de Freedom Tover en het Vrijheidsbeeld in een lijn liggen!

5. Met de koets door Central Park

Het klinkt zo romantisch, maar ook dit is een toeristenfuik. Voor een ritje van 60 minuten betaal je $140,-, dit is uiteraard exclusief fooi!
Wil je Central Park gaan verkennen, ga lekker te voet of huur een CityBike en verken het park met de fiets.
Buiten het feit dat de koets veel te duur is, is er altijd wel iets te doen in het park. Of het nu een straatartiest is, een theater voorstelling of een filmopname. Als je in de koets zit, dan kun je niet even blijven staan om te kijken, de meter loopt door!


6. Eten bij een bekende fastfood keten

New York heeft ruim 24.000 restaurants dus waarom zou je naar die fastfood keten gaan die ook in Nederland ligt? Je bent in New York, dus het eten is onderdeel van je beleving van de stad. Voor je ontbijt ga je naar de diner op de hoek, middageten pak je in een van de vele kleine bistro’s en voor het avondeten ga je naar VNYL, een echt hamburgerrestaurant of naar Little Italy voor een bord pasta!

7. Een hop-on, hop-off tour boeken

Het grootste nadeel van deze bussen is dat altijd dezelfde route volgen. Dus stel je rijdt voorbij dat kleine parkje dat er zo lekker relaxt uitziet, dan rijdt de bus gewoon door. En probeer het later dan nog maar eens terug te vinden. Daarnaast krijg je op de bus informatie waar je eigenlijk niets aan hebt. Wie waar in welk huis woont, wanneer dit gebouw is neergezet. Leuk voor dat moment maar niet iets waar thuis iets aan hebt.
De beste tip; verken New York te voet of neem de metro om op de plaats van bestemming aan te komen. Naast het feit dat het goedkoper is, heb je ook nog eens veel meer vrijheid en kun je zelf bepalen wat je ziet en hoelang je er blijft!

8. Naar het Vrijheidsbeeld gaan

Ook deze tip zal veel mensen verbazen, maar waarom moet je hier niet naartoe gaan? Je bent er namelijk ontzettend veel tijd mee kwijt! Trek voor een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island zeker een dagdeel uit. Je moet naar de boot (ongeveer 45 minuten voor vertrek wordt je geacht aan de kade te staan. Als je eenmaal door de beveiliging bent, kun je achteraan in de rij aansluiten. Eenmaal op de boot is het rennen en vechten voor een plekje met het beste uitzicht over New York. Als je allergisch bent voor alles wat over-toeristisch is, dan moet je deze plek dus zeker vermijden.
Wil je wil een foto hebben van het Vrijheidsbeeld, maak dan een gratis tochtje met de Staten Island Ferry.

9. Met de fietstaxi

Vooral bij de ingang van Central Park staan de fietstaxi’s je op te wachten, maar blijf ook hier van weg. Ze zijn veel te duur, te langzaam en waarom zou je niet gewoon gaan lopen? Je betaalt per blok en als je er eenmaal in zit willen ze je zo lang mogelijk aan boord houden. Ga gewoon lekker te voet of neem de metro om snel van A naar B te reizen.

10. In een lege metrocoupé stappen

Ga er maar vanuit dat er iets met deze coupé aan de hand is. In de meeste gevallen is de airco kapot of hangt er een ongelofelijke stank.

Heb je nog vragen of opmerkingen of mis je een punt in deze lijst, laat het me gerust weten!

Locatie New York


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *