4 opties voor mobiel bellen en internet in New York

Eenmaal in New York wil je natuurlijk wel verbonden blijven met je familie, vrienden en kennissen. Wat is er nou mooier dan je net geschoten foto van het Empire State Building direct delen op Whatsapp, Facebook of Instagram. De databundel die je in Nederland hebt is niet geldig voor de Verenigde Staten, dus je kunt voor een onaangename verrassing komen te staan als je aan het einde van de maand de rekening krijgt gepresenteerd. Bij T-Mobile betaal je bijvoorbeeld € 2,50 per MB! Wat is nou de beste oplossing voor mobiel bellen en internet als je in New York bent.

 

1. Een tijdelijk abonnement via je eigen provider

Bij de meeste providers kun je een extra databundel afsluiten. Deze bundel is meestal maar een paar dagen geldig en zodra de data uit de bundel op is stopt deze automatisch. Ideaal voor een korte citytrip. Zeker wanneer je gebruik maakt van de gratis WIFI punten en de WIFI in je hotel is deze bundel meestal voldoende. Enige nadeel is dat deze bundel in verhouding meestal relatief duur is. Bij de meeste providers kun je deze bundel via het klantenpanel zelf activeren.

2. Een tijdelijk abonnement aankopen in Nederland

Er zijn  verschillende kaarten die je kunt aankopen voordat je op reis gaat. Zo heb je bijvoorbeeld de 9GB SIM Kaart voor USA waarmee je voor een bedrag van € 55 9GB aan data krijgt. Met deze simkaart kun je wel inkomende oproepen ontvangen (op een Engels nummer), maar je kunt er geen uitgaande oproepen mee voeren. Bellen via Whatsapp, Skype of Facetime is uiteraard gewoon mogelijk. Bestellen van deze kaart is eenvoudig vooraf te regelen en zodra je bent geland kun je direct gebruikmaken van het mobiele internet. Je hoeft alleen maar voor een (extra) telefoon te zorgen.

3. Het T-mobile VS tourist plan

Voor toeristen heeft T-Mobile een interessant pre-paid pakket samengesteld; het T-Mobile Tourist Plan. Voor slechts $30 krijg je gedurende 21 dagen een Amerikaans nummer waarmee je 1000 minuten kunt bellen (binnen de VS), onbeperkt SMS en 2GB 4G LTE data. Wanneer deze databundel op is maak je gebruik van het tragere GPRS netwerk. Zo kun je theoretisch onbeperkt gebruikmaken van de data, al gaat de snelheid wel omlaag.
Kanttekening is echter wel dat je deze simkaart alleen vooraf kunt bestellen als je een Amerikaans adres en credit card hebt. Deze simkaart kun je overigens wel gewoon bij een T-Mobile winkel in New York afhalen, dus dat is dan weer lekker makkelijk!

4. Gebruikmaken van gratis WIFI

Gelukkig kun je in New York op ontzettend veel plekken gebruikmaken van gratis WIFI. Loop een willekeurige Starbucks binnen en je ziet verschillende mensen met een laptop, telefoon of tablet in de weer. Ideaal om je kosten laag te houden en bellen kun je via Whatsapp, Skype of Facetime. De meeste parken bieden tegenwoordig ook gratis WIFI aan, dus eigenlijk kun je zonder zorgen door de stad lopen.
Let wel op dat het gebruikmaken van gratis WIFI een risico met zich meebrengt, je weet immers niet wie er meekijkt! Je bankzaken regelen bij de Starbucks is lekker makkelijk, maar voorzichtigheid is geboden. De WIFI van je hotel is overigens gewoon veilig en hier kun je ook verder alle zaken op regelen.

Reacties 1

  1. Tip: sla zoveel mogelijk contacten op op je telefoon en niet op je sim.
    Ga bij aankomst en na inchecken in het hotel naar een T-mobile winkel, laat je goed adviseren en laat ook je toestel testen door de medewerker of de simkaart die je wilt kopen werkt.
    Koop een sim card.
    Een us nr met 10GB data kost 40 dollar. Hiermee heb je superbereik en voldoende data. Eventueel is dit te delen als je je toestel als hotspot instelt.
    Omdat je zoveel op je telefoon hebt gezet (en dus niet op je sim) werkt alles online door, wapp contacts etc. Je belt gratis in US. BIj aankomst terug in Europa, sim weer terugwisselen, een goede mobile shop heeft gezorgd dat je oude simkaart netjes bewaard wordt in een pasje vastgezet met plakband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *