9/11 Memorial

9/11 Memorial

Het 9/11 memorial, voorheen ook wel bekent als Ground Zero, is een eerbetoon aan de 2.977 slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001. Daarnaast worden hier ook de slachtoffers van het in Pennsylvania neergestorte vliegtuig, de aanslag op het Pentagon in Washington DC en de bomaanslag op het WTC in 1993 herdacht.

Op de exacte plek waar ooit de beide torens van het World Trade Center stonden bevinden zich nu 2 watervallen. Door de 2 lagen creëert men de illusie van een bodemloze put.

Tussen alle bomen bevindt zich ook èèn boom met daaromheen een hek. Deze boom staat beter bekent als de Survivor Tree. De boom is aangetroffen tussen het puin van de gevallen torens. Na intensieve zorg van de New York City Department of Parks and Recreation is deze boom weer tot leven gewekt en teruggeplaatst op de oude locatie.

Witte rozen

Rondom de beide watervallen staan de namen van alle slachtoffers van de aanvallen. Iedere morgen, voordat het monument word geopend voor de bezoekers, plaatsen medewerkers een witte roos in de naam van de persoon die op die dag jarig zou zijn geweest.

Een witte roos geeft de verjaardag van het slachtoffer aan

Openingstijden

Het 9/11 memorial is dagelijks geopend tussen 9.00 ’s morgens & 8.00 uur ’s avonds. Het monument is vrij toegankelijk. Let wel dat je het monument met respect behandelt. Dat wil zeggen dat je niet op de namen gaat zitten of staan.

Bereikbaarheid 9/11 Memorial

Deze locatie is eenvoudig te bereiken met de metro. De meeste metrolijnen zullen uitkomen in het in 2016 geopende World Trade Center Station.

  • (1): Cortland Street Station
  • (R)(W): Cortland Street Station
  • (4)(5): Fulton Street Station
  • (A)(C): Fulton Street Subway
  • (J): Broad Street

Locatie 9/11 Memorial

Dit kun je nog meer bekijken in New York

Meer bezienswaardigheden!

Misschien wil je deze attracties ook gaan bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *