American Museum of Natural History

Historie en wetenschap midden in New York

Als je de film Night at the Museum heeft gezien dan zal het American Museum of Natural History zeker op je bucket list staan. Het museum heeft hier handig op ingespeeld door een heuse Night at the Museum tour in het leven te roepen. De tour is overigens wel self guided, dus zorg ervoor dat je alle locaties van tevoren hebt opgeschreven. Voor iedereen die de helden uit de film in het echt zien, zeker doen!
Tip: Vraag de medewerkers niet naar het mini indianen-dorp. Dit hebben ze speciaal voor de film in het leven geroepen en bestaat alleen in de filmstudio

Dit wil overigens niet zeggen dat je de rest van het museum links kunt laten liggen! Het is namelijk een grote tentoonstelling van alles wat met de geschiedenis van de planeet te maken heeft. Er staan tal van skeletten van dinosaurussen, maar ook geraamtes van prehistorische vissen, kleine zoogdieren, schelpdieren en ga maar door. Daarnaast heeft het museum onder andere nog exposities over indianen, Afrikaanse dieren en cultuur, het heelal, de oosterse cultuur en ga maar door. Eigenlijk te veel om op te noemen!
Trek voor een bezoek aan het museum zeker 4 uur uit, maar wil je echt alles in detail kunnen bekijken, dan heb je hier zeker 1 dag voor nodig. De beste tip die ik je kan geven is; ga zo vroeg mogelijk, dan kun je rustig door het museum wandelen en alles op je gemak en zonder tijdsdruk bekijken.

Vanuit het museum heb je overigens ook een geweldig uitzicht over Central Park, dus alleen hierom is het al de moeit om naar binnen te gaan! Daarnaast is dit museum een perfect opvulling voor als je met kinderen reist, of je net de pech hebt om op een regenachtige dag in new York te zijn!

Bereikbaarheid en entree

Het museum is eenvoudig te voet of met de metro bereikbaar. Omdat het recht tegenover Central Park ligt kun je bij mooi weer kun de dag beginnen met een ochtendwandeling. Voor wie liever met de metro reist kan uitstappen op station 81st Street – Museum of Natural History. Dit station is ingericht in stijl van het museum met afbeeldingen van dinosaurussen en fossielen op de muur. Vanuit het station loop je via een eigen stationsingang direct naar de ingang.

De entreeprijs is een aanbevolen bedrag, geen vaste prijs!

Als toegangsprijs raadt het museum $ 22,- aan voor volwassenen en $ 12,50 voor kinderen tussen 2 & 12 jaar oud. Je betaald de aanbevolen prijs wanneer je de kaarten online of via de ticketmachines in de centrale hal van het museum aankoopt.
Wanneer je besluit om de kaarten via de frontdesk van het museum aan te kopen, dan zal de desbetreffende medewerker je aanraden om $ 22,- te betalen, maar dat wil niet zeggen dat je dit ook daadwerkelijk moet doen. Als jij van mening bent dat je $ 5,- wilt betalen, dan is dit ook prima.

De entreeprijs is een aanbevolen bedrag, geen vaste prijs. De kassamedewerker zal echt geen commentaar hebben als je een ander bedrag wilt betalen. Over het algemeen staat hier wel een vrij lange rij, terwijl je bij de automaten of online bestellingen nagenoeg geen wachtrij hebt. Het is aan jezelf om te bepalen of je liever iets minder wilt betalen, of toch liever iets meer maar wel direct naar binnen kunt!

Locatie American Museum of Natural History

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *