B&H Photo Video, dé cameraspecialist van New York

De grootste onafhankelijke fotografiewinkel in de VS

Eigenlijk hoef je niet eens een foto- of videofanaat te zijn om onder de indruk te raken van de B&H Photo Video Superstore, maar ben je dat wél dan moet je zeker een bezoek aan deze winkel brengen!
Deze door joden gerunde winkel heeft zich volledig gespecialiseerd in beeld & geluid en alles wat daar maar mee te maken heeft. Het assortiment bestaat uit videocamera’s, (spiegelreflex)camera’s, tri-pods, volledige fotostudio’s. TV’s, computers en ga maar door.

De 1e etage is volledig ingericht met pro-video, foto & videobelichting, tv’s, computers etc.
De 2e etage is volledig toegewijd aan de fotografie. Hier kun je terecht voor al je objectieven, spiegelreflexcamera’s, tassen, tri-pods, geheugenkaarten, jij verzint het, B&H heeft het waarschijnlijk op voorraad. Daarnaast hebben alle grote merken hebben een eigen stand voor al je vragen en waar je de nieuwste modellen kunt testen.

Het fijne van deze winkel is dat de medewerkers zich echt hebben gespecialiseerd in een specifiek merk of product. Wanneer ze het antwoord op je vraag niet weten verwijzen ze je altijd door naar een specialist die er nét iets meer vanaf weet. Ook vinden er regelmatig (gratis) workshops in de winkel plaats  die je (soms met reservering) kunt bijwonen.

Afrekenen en je bestelling ophalen

De meest indrukwekkende eigenschap is niet het uitgebreide assortiment, maar het afrekensysteem! B&H heeft het afrekenen en ophalen van je bestelling tot in de perfectie uitgewerkt. Zodra je een product hebt uitgezocht geef je dit aan een medewerker. Deze maakt de bestelling aan in het systeem, plaatst je bestelling in een mandje en geeft je een bon met het ordernummer. Vervolgens drukt hij op een knop en je bestelling zoeft naar het ophaalpunt. Met je bon ga je naar de kassa’s bij de uitgang. Nadat je hebt afgerekend krijg je een nieuwe bon met daarop een afhaalnummer. Dit nummer geef je vervolgens af bij het ophaalpunt en je krijgt je tas met bestelling direct aangereikt!
Ook al heb je niks met camera’s, tv’s en electronica. Breng zeker eens een bezoek aan B&H! Alleen al de tientallen mandjes met bestellingen die over je hoofd zoeven zijn al de moeite waard om te gaan kijken!

Website : B&H Photo Video

Bereikbaarheid van B&H Photo Video

  • De winkel ligt op 9th avenue, tussen 34th & 33rd street. Vanuit het Empire State Building gezien loop je richting de Hudson river, B&H ligt aan je linkerkant.
  • Reis je met de metro, stap dan uit op de volgende stations.
  • (A),(C), (E), (1), (2) & (3), 34th street, Penn Station.
  • (B), (D), (F), (M), (N), (Q), (R) & (W), 34th Street – Macy’s Herald Square
  • (4), (5) & (6), 33rd street.

#NYfacts

  • B&H is op zaterdag gesloten.
  • Tassen & rugzakken mogen niet mee de winkel in. Deze kun je bij de ingang afgeven en vervolgens wanneer je de winkel verlaat bij de uitgang ophalen. Cameratassen mogen overigens wél mee naar binnen.

Locatie B&H Photo Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *