Boodschappen of ontbijten doe je bij Fairway Market

Een supermarkt met een verborgen restaurant

Fairway Market heeft inmiddels ook al meerdere locaties in New York, maar dit artikel gaat specifiek over de locatie op 74th street en Broadway. Eigenlijk is het al vreemd genoeg dat een supermarkt deze lijst haalt, maar aan de andere kant, waarom ook niet,

Wat maakt Fairway Market zo bijzonder

Het aanbod van Fairway is niet te vergelijken met de producten die je bij de Albert Heijn in de schappen ziet liggen. New York kent eigenlijk 2 soorten mensen; zij die fast food eten of zij die gezond eten. Het is immers de stad van de uitersten! Deze laatste groep kan perfect bij Fairway terecht. De beneden afdeling bestaat voornamelijk uit groente & fruit, brood, vlees, verschillende soorten drank en verder alles wat je nodig hebt om je gerechten op tafel te zetten.

Als je geen genoegen neemt met een standaard tomaat, dan kun je je beter met de lift naar de 2e verdieping begeven. Hier hebben ze namelijk nog een groente & fruitafdeling, maar dan volledig organisch. Daarnaast hebben ze hier een volledige wand bedekt met verschillende soorten noten en gedroogd fruit et cetera!

Verborgen restaurant

Maar de absolute troef van Fairway is het verborgen restaurant op de 2e verdieping. Je kunt dit restaurant op 2 manieren bereiken.

  1. Via de in de winkel aanwezige lift
  2. Via de met “Cafe 74” gemarkeerde deur op Broadway.

Voor de eerste optie moet je al echt de winkel inlopen en maar net weten dat er nog een 2e verdieping is. De tweede optie is ook goed verborgen en als je niet weet wat het is, loop je er zo ongemerkt aan voorbij, Bij Fairway zitten dus voornamelijk alleen locals en heel af en toe een verdwaalde toerist. Voor de rest is het hier vrij rustig.

Het restaurant heeft een kleine kaart en je kunt er voor ontbijt, lunch en avondeten terecht. Volgens de ober staan ze bekent om hun hamburgers (dat kan ik bevestigen) maar neem zeker ook een milkshake!

Bereikbaarheid Fairway Market & Café 74

Deze locatie is het beste te bereiken met de volgende lijn

  • (1)(2)(3); uitstappen op 72nd street.

Locatie Fairway Market

Neem ook eens een kijkje bij deze restaurants

Meer eten & drinken!

Ben je op zoek naar leuke restaurants of gezellige winkels? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *