Breng een bezoek aan het Empire State Building

Het wereld beroemde Empire State Building!

Een van de meest bekende gebouwen van New York (en misschien wel van de hele wereld) is toch het Empire State Building. Als je met het vliegtuig op Newark of JFK aankomt zie je het Empire State Building in de verte al herkenbaar boven de overige gebouwen uitsteken. Zodra je het gebouw in volle glorie kunt aanschouwen heb je pas het gevoel dat je echt in New York bent!

Plan je bezoek!

Als je een bezoek aan het observatiedek van het Empire State Building wilt brengen dat je een van de velen. Overdag is het vooral druk, heel druk! Soms moet je wachten voordat je een foto kunt nemen tussen het overige, selfie nemende, publiek. Maar toch hoort een bezoek aan het Empire State Building er eigenlijk gewoon bij!

Als je je kaarten van te voren koopt, kun je de rij met mensen die staan te wachten eigenlijk direct voorbij lopen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je binnen ook vaak nog in de rij staat voor de beveiliging, als ook voor de liften die je in een recordtempo van 1 minuut naar de 82ste verdieping brengt. Overigens ben je er dan nog niet, hier moet je overstappen op een andere lift die je naar de 86ste verdieping brengt.

Het observatiedek van het Empire State Building is dagelijks geopend tussen 8.00 uur ’s morgens en 2.00 uur ’s nachts (de laatste lift gaat om 1.15 uur ’s nachts naar boven. De piektijden liggen tussen 11.00 uur ’s morgens en 14.00 ’s middags en 1 uur voor en na zonsondergang. Als je geen zin hebt om lang in de rij te hoeven staan, doe je er verstandig aan om je bezoek buiten deze tijden te plannen.

Bestel direct je tickets!

Sla de mensen die in de rij staan om kaarten voor het obeservatiedek te kopen over door je kaarten van te voren te kopen!

Bereikbaarheid Empire State Building

Het Empire State Building ligt midden in Manhattan en is met alle metrolijnen goed bereikbaar! Stap uit op 34th Street en het kan eigenlijk niet missen. Vanaf Times Square (42nd Street) is het ongeveer 10 a 15 minuten lopen

Locatie Empire State Building

Dit kun je nog meer bekijken in New York

Meer bezienswaardigheden!

Misschien wil je deze attracties ook gaan bekijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *