Bryant Park; een rustig park op een steenworp van Times Square

Een leuk park midden in Manhattan

Het bekendste park van New York is natuurlijk Central Park. Maar op een steenworp afstand van Times Square ligt Bryant Park, een perfecte mogelijkheid om te ontsnappen aan de hectiek.

De indeling van het park

Bryant Park ligt precies tussen 42nd street; Times Square & Grand Central Terminal. Het park bestaat uit een grasveld omringd door een terras voorzien van bistro setjes die je naar hartelust zelf kunt indelen. Met mooi weer heb je kans dat er geen stoelen of tafeltjes meer beschikbaar zijn. Maar met een beetje geluk kun je plaatsnemen op het grasveld.

Als je midden op het grasveld staat heb je een mooi uitzicht op het Empire State Building en de New York Public Library. Voorheen kon je ook het Chrysler Building mooi zien liggen maar daar heeft een nieuw kantoorgebouw helaas een stokje voor gestoken.

Activiteiten in Bryant Park

Bryant Park is een park dat bruist van de activiteiten. Zeer regelmatig is dit park dan ook het podium van theater, films, opera of concerten. Het mooie is dat deze activiteiten altijd gratis zijn voor het publiek, tenzij anders aangegeven. In september is het park voor een week afgelosten voor Fashion Week en in de winter kun je hier terecht voor een heuse kerstmarkt mèt ijsbaan!

Als extra plus is er gratis WIFI beschikbaar! Handig om vanuit het park contact met het thuisfront of je vrienden op te nemen. Want zeg nou eerlijk: wat is er nou leuker dan een videogesprek voeren met het Empire State Building op de achtergrond. Vanzelfsprekend dien je er rekening mee te houden dat je gebruik maakt van een openbaar netwerk dus je weet nooit wie er allemaal meekijkt! Meer over hoe je veilig gebruik kunt maken van gratis wifi netwerken lees je hier!

Combinatiebezoek

Gezien de ligging is dit park goed te combineren met een bezoek aan Times Square, Grand Central Terminal of tijdens een wandeling van Central Park naar Madison Square Park.

’s Morgens is het meestal iets rustiger in het park wat weer een mooie gelegenheid is om lekker te ontbijten,. Koffie en broodjes zijn verkrijgbaar bij de in het park aanwezige koffiebar. Daarnaast ligt er een Subway of Starbucks om de hoek. Mogelijkheden genoeg dus!

Locatie Bryant Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *