Coney Island

Coney Island

Voor als je de drukte van Manhattan even wilt ontvluchten kun je in de metro stappen en afreizen naar Coney Island! Deze locatie staat bekend om onder meer; de Cyclone (een legendarische houten achtbaan uit 1927), het Wonder Wheel (een reuzenrad waarbij de schuitjes over een rails rijden) en de in 2014 geopende achtbaan; Thunderbolt.

Entree tot het park is gratis maar wil je een ritje in een attractie maken, dan heb je toegangsbewijs nodig. Je kunt dit doen op basis van pay-per-ride, waarbij 1 credit gelijkstaat aan $1. Ben je van plan om meerdere attracties te bezoeken kun je ook een all-day pass kopen.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over welke attracties je op Coney Island kunt vinden of een overzicht van de actuele ticketprijzen.

Uiteraard kun je hier gewoon rustig een wandeling over de boulevard of het strand maken. Even rust en weg van de drukte & hectiek van Manhattan.

Coney Island gezien vanuit de metro

Nathans Famous Hot Dogs

Coney Island is ook de thuishaven van Nathans Famous Hotdogs. Op deze locatie vind op 4 juli ook de Hotdog Eating Contest plaats. Hierbij proberen de deelnemers in 10 minuten zoveel mogelijk Hot Dogs naar binnen te werken. Mocht je interesse hebben om hieraan mee te doen, dan begin maar vast met oefenen. Het record staat op 74 voor de mannen en 34 voor de vrouwen.

Wil je liever 1 hotdog, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Je kunt een hotdog bestellen op de hoek van Surf Avenue & Stillwell Avenue. Als je het metrostation uitloopt kun je deze locatie eigenlijk niet missen.

Krijg je tijdens je strandwandeling honger kun je ook een hotdog afhalen op de locatie op de boulevard.

Bereikbaarheid Coney Island

Coney Island is met de metro goed bereikbaar. Trek wel ongeveer /60 minuten uit voor een enkele reis. Afhankelijk van je vertrekpunt (in Manhattan) kun je de volgende metrolijnen gebruiken.

  • (N)(Q): Coney Island Stillwell Avenue Station
  • (D)(F): Coney Island Stillwell Avenue Station

Locatie Coney Island

Dit kun je nog meer doen in New York

Meer doen!

Misschien wil je dit ook gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *