Southern comfort food bij Dallas BBQ New York

Stiekem toch wel een guilty pleasure

Met een restaurant midden op 42nd street is Dallas BBQ het perfecte restaurant voor een snelle maar wel lekker hap. De gerechten zijn gebaseerd op de keuken uit de zuidelijke staten van de VS. Dat wil zeggen, veel vlees, ontzettend lekker maar ontzettend grote porties!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Als je de voorkeur geeft aan lekker rustig tafelen onder het genot van een drankje, zacht muziekje op de achtergrond en genieten van het eten, dan is Dallas BBQ NYC niks voor jouw.

De inrichting van Dallas BBQ Times Square

Dallas BBQ heeft 3 locaties in New York met als vlaggenschip het restaurant op Times Square. Deze locatie is opgezet met maar 1 doel: in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk mensen tegelijk te eten geven! Het restaurant werkt als een goed geoliede machine en is tevens zeer vermakelijk om te zien. Je hebt medewerkers die je de weg wijzen naar een vrije tafel. De serveerder/serveerster neemt de bestelling op die dan weer door iemand anders wordt gebracht. Zodra de gasten de tafel hebben verlaten komen 2 man in actie om deze in een recordtempo klaar te maken voor de volgende gasten (het record wat ik heb gezien staat op 20 seconden)!

Maar buiten het feit dat het restaurant totaal geen persoonlijks uitstraling heeft is het eten er gewoon prima, lekker zelfs! Een broodje Pulled Park doet niet onder voor de broodjes zoals ze in de zuidelijke staten van de VS door de echte pitmasters op tafel worden gezet.

Wanneer kun je hier het beste gaan eten

Van vrijdag t/m zondag moet je er rekening mee houden dat het hier ontzettend druk is. Ben je op zoek naar een tafel voor meer dan 1 persoon dan moet je rekening houden met een wachttijd die op kan lopen tot 30 minuten zo niet langer. De wachtrij is soms zelfs zo lang dat ze buiten staan te wachten. Als je hier geen zin in hebt dan kun je beter op de overige dagen eens binnenlopen om de drukte van dat moment te peilen. Om hier te eten moet je rekening houden met een tijd tussen de 45 & 60 minuten (exclusief eventuele wachttijd).

Bereikbaarheid Dallas BBQ Times Square

Het restaurant ligt midden op 42nd street en is voorzien van een grote ronddraaiende “BBQ”. letters (zie foto). Je kunt dit restaurant eigenlijk niet ongemerkt voorbij lopen. Alle metrolijnen stoppen op 42nd street en het is vanaf alle stations ook goed te voet bereikbaar.

  • (1)(2)(3), (7)(A)(C)(E)(N)(R)(Q) (W); Uistappen op 42nd street Port Authority.
  • (B)(D)(F) (M); Uitstappen op 42nd street Bryant Park. Dallas BBQ is 2 blokken lopen
  • (4)(5) (6); Uitstappen op 42nd street Grand Central Terminal. Dallas BBQ is 3 blokken lopen. Je kunt ook met de Shuttle naar Times Square reizen. Volg hiervoor de borden (S) op Grand Central Terminal.

Locatie Dallas BBQ Times Square

Andere locaties

Op dit moment heeft Dallas BBQ nog 3 andere locaties op Manhattan; 1 in de Upper East Side, 1 in de Upper West side en 1 in Chelsea.
Over het algemeen zijn de gerechten op de Times Square locatie $1 duurder dan bij de andere locaties het geval is. Dus ben je met een grote groep en van plan om een paar dollar uit te sparen dan kan het verstandig zijn om naar bijvoorbeeld de locatie in de Upper West side te gaan. Kies je voor gemak dan kun je beter de locatie op Times Square nemen. Maar dit is een keuzen die kun je het beste zelf maken!

Website

Natuurlijk kun je om hoger alvast op te wekken van te voren een kijkje nemen op de website.

Neem ook eens een kijkje bij deze restaurants

Meer eten & drinken!

Ben je op zoek naar leuke restaurants of gezellige winkels? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *