De beste cannoli van New York eet je bij Caffe Palermo

Lekker als tussendoortje!

Dat het eten in Little Italy per definitie al goed is, dat is natuurlijk logisch. Maar ook Little Italy heeft zo zijn leuke plekjes. Zo ook Caffe Palermo waar ze naast espresso, cappuccino, broodjes ook cannoli in verkopen. Zelf beweren ze met hun wereldberoemde cannoli de beste van New York, de staat en de hele VS te zijn. Gezien de lange lijst met beroemdheden die er zijn gaan eten lijkt het niet te veel gezegd!

De cannoli is geheel op zijn New York’s geprijsd, dat wil zeggen niet heel goedkoop, maar ook weer niet te duur.

Wat is een cannoli

Cannoli (wat letterlijk rolletje betekent) worden gemaakt van gefrituurd deeg waar witte wijn in is gebruikt. Nadat ze zijn gefrituurd worden de rolletjes aan de binnenzijde met chocolade bestreken en vervolgens gevuld met een mengsel van ricotta, chocoladevruchtjes en gesuikerde vruchtjes. In de VS zijn cannoli razend poplulair dus zeker iets om op je New York lijst te zetten!

 

Bereikbaarheid

Caffe Palermo ligt midden in Little Italy, Lower Manhattan. Het vertrouwde grid stratenpatroon begint hier zijn vorm te verliezen, dus dat maakt navigeren iets lastiger. Toch is het cafe vanuit de volgende metrostations goed te voet bereikbaar.

  • (4)(5)(6) Canal Street – Wandel in oostelijke richting over Canal Street en sla linksaf Mulberry Street op. Na 2 blokken ligt Caffe Palermo aan de rechterkant.
  • (B)(D) Grand Street – Wandel in westelijke richting over Grand Street en sla linksaf Mulberry Street op. Caffe Palermo ligt direct aan de linkerkant
  • (N)(Q)(R)(W) Canal Street – Wandel in noordelijke richting over Broadway. Vervolgens sla je rechtsaf Grand Street op. Na 5 blokken sla je rechtsaf Mulberry Street op. Caffe Palermo ligt aan de linkerkant.
  • (1)(2) Canal Street – Wandel in noordelijke richting over Varick Street en sla meteen rechtsaf Grand Street op. Wandel rechtdoor en sla rechtsaf Mulberry Street op. Caffe Palermo ligt aan de linkerkant.

Locate Caffe Palermo

Neem ook eens een kijkje bij deze restaurants

Meer eten & drinken!

Ben je op zoek naar leuke restaurants of gezellige winkels? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Wil je meer weten over Little Italy

Boek dan deze 2 uur durende proeverij en leer alles over de geschiedenis van Little Italy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *