De charme van Little Italy

De Charme van Little Italy

Bij een bezoek aan New York hoort natuurlijk ook een bezoekje aan Little Italy. En hoewel er daadwerkelijk nog weinig echte Italianen wonen (de huur is zo hoog geworden dat veel bewoners het niet meer konden betalen) blijft het nog altijd de maffiose uitstraling behouden.

Eten & drinken

Als je op zoek bent naar echte Italiaans eten, dan ben je op de juiste plek. Wanneer je er over straat loopt en ook maar even je oog op een menukaart laat vallen, trekken ze je bijna letterlijk het restaurant in. Aan al mijn bezoeken aan Little Italy ben ik nog geen slecht restaurant tegengekomen, dus zie je een vrije tafel en je hebt honger, grijp dan meteen je kans

Little Italy met de bekende brandtrappen

Cannoli King

Italianen staan bekent om hun lekkere eten & vooral ook de nagerechten. Zelf ben ik een groot fan van Cannoli, dit zijn deegrollen gevuld met ricotta en vinden hun oorspong op Sicilië. Ben je in Little Italy en heb je zin in iets lekkers, breng dan een bezoek aan Caffè Palermo op 148 Mulberry Street.

Bereikbaarheid Little Italy

Little Italy ligt in het zuiden van Manhattan en aan de voet van de Manhattan bridge & Williamsburg bridge en is goed te combineren met een tour door het zuidelijke deel van Manhattan. Denk hierbij een Soho, Tribecca, de Brooklyn Bridge en de Freedom Tower.

Wanneer je met de metro reist kun je uitstappen op èèn van de volgende stations.

  • (1) (2): Canal Street
  • (A) (C) (E): Canal Street
  • (N) (Q) (R) (W): Canal Street
  • (4) (5) (6): Canal Street
  • (J) (Z): Canal Street of Bowery Station
  • (B) (D): Grand Street

Locatie Little Italy

Wil je meer weten over Little Italy?

Boek dan deze 2 uur durende proeverij en leer alles over de geschiedenis van Little Italy

Dit kun je nog meer doen in New York

Meer doen!

Misschien wil je dit ook gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *