Uitzicht over vleugel

De reis naar New York

Het is zover, de reis naar New York gaat beginnen!

Althans, je bent nu in ieder geval op de goede weg, maar hoe reis je naar New York?

New York heeft 3 grote vliegvelden; John F. Kennedy International Airport (JFK), Newark International Airport & LaGuardia Airport.
Als stelregel kun je aannemen dat je vanaf JFK en Newark direct naar Europa kunt vliegen. Voor LaGuardia heb je altijd een overstap in de VS nodig. De kans is daarom vrij klein dat je tijdens het boeken LaGuardia tegen gaat komen, tenzij je een binnenlandse vlucht in de VS boekt. Heb je overigens de keuze, kies dan altijd voor JFK of Newark!

 

Waar moet je rekening mee houden tijdens het boeken van je reis?

Als je vertrekt vanaf Amsterdam, Brussel of Dusseldorf dan zijn er per dag genoeg vluchten naar New York. Sommige gaan direct, maar er zijn ook genoeg indirecte vluchten. Hier moet je bijvoorbeeld eerst overstappen in London, Parijs, Madrid et cetera. Het voordeel van een indirecte vlucht is dat deze over het algemeen iets goedkoper zijn. Het nadeel is dat je reis extra lang duurt, voor een overstap moet je toch al ruim 2 uur aan extra reistijd uittrekken.

Nu is er ook nog een groot verschil tussen een overstap in Europa of de Verenigde Staten. Als je van bijvoorbeeld Dusseldorf naar Londen vliegt, dan moet je weer opnieuw door de douane. Nou is dat op zich geen probleem, je hoeft niet te denken aan je koffers, die gaan zonder problemen mee naar je volgende vlucht.
Echter wanneer je een overstap hebt in de VS, dan kan het nog wel eens krap worden. Je moet immers eerst door de immigratie. Afhankelijk van het vliegveld waar je aankomt kan het, mochten er meerdere vluchten tegelijk aankomen, ontzettend druk zijn. Daarnaast moet je je koffer ophalen en deze vervolgens weer opnieuw inchecken voor je vlucht naar New York. Best een onderneming als je net een 8 uur durende vlucht achter de rug hebt.

Daarom; probeer je overstap altijd in Europa te regelen!

 

Hoe kom je van het vliegveld in Manhattan

Ben je op zoek naar hoe je het besten van het vliegveld naar Manhattan kunt reizen, dan kun je kijken op één van de volgende pagina’s.

ESTA aanvragen

Voor reizen naar de Verenigde Staten is het invullen van een ESTA formulier verplicht. Let op, dit is nog geen garantie dat je het land daadwerkelijk binnen mag.
Houdt er rekening mee dat je de ESTA formulier uiterlijk 48 uur voor het vertrek van je reis hebt ingediend. Voor reizigers die voor het eerst naar de VS reizen kan de goedkeuring een paar minuten tot een paar dagen duren. Ben je een terugkerende reiziger, dan is je aanvraag meestal direct goedgekeurd.
De kosten per aanvraag bedragen $14,- en dienen direct online via credit card of PayPal te worden voldaan.

Hier kun je de aanvraag voor je ESTA indienen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *