ESTA-reistoestemming voor reizen naar de Verenigde Staten

ESTA-reistoestemming voor reizen naar de Verenigde Staten

Wanneer je naar de Verenigde Staten reist heb je als Nederlandse reiziger een ESTA (Electronic System for Travel Authorization ) nodig. Een ESTA is in feite niet meer dan een goedkeuring dat je op het vliegtuig richting de VS mag stappen en het is, zoals veel mensen denken, niet je definitieve visum. De aanvraag van een ESTA kan door de vele vragen intimiderend overkomen, maar het valt eigenlijk allemaal wel reuze mee!

Hoe dien je de ESTA aanvraag in?

Ben je van plan om naar de VS te reizen dan dien je de ESTA aanvraag uiterlijk 72 uur van te voren in te dienen. Doe je dit later, dan loop je kans dat je aanvraag niet op tijd is verwerkt, met als gevolg dat je niet kunt voor je vlucht kunt inchecken.
Zorg ervoor dat je de informatie nauwkeurig en precies zoals in je paspoort staat overneemt. Nadat je de informatie hebt ingevuld en de betaling hebt voldaan zal je aanvraag in behandeling worden genomen. Zodra je aanvraag is goedgekeurd zul je hier per email van op de hoogte worden gebracht.

Je ESTA aanvraag kun je hier eenvoudig zelf regelen! 

Heb je al een keer een ESTA aanvraag gedaan, dan kun je hier de status van je ESTA opvragen. Een goedgekeurde ESTA is 2 jaar geldig, binnen deze 2 jaar hoef je dus geen nieuwe aanvraag in te dienen en kun je gewoon richting de VS reizen.
Is je ESTA verlopen of heb je in de tussentijd een nieuw paspoort gekregen, dan dien je de aanvraag weer opnieuw in te dienen.

ESTA is geen visum

Eerder in dit artikel heb ik het al een keer aangegeven, maar voor de zekerheid nog 1x! Een goedgekeurde ESTA is geen garantie dat je daadwerkelijk wordt binnengelaten. Toegeven, je moet heel goed je best doen (of hebben gedaan) om niet tot de VS te worden toegelaten, maar er zijn tal van voorbeelden bekent van reizigers die zonder pardon op het eerstvolgende vliegtuig terug naar Europa zijn gezet.
Bij aankomst in de VS moet je eerst door de douane, vervolgens haal je je koffer op en passeer je nog 1 controlepost.

Naast een ESTA aanvraag heb ik een overzicht gemaakt van items die je zeker niet moet vergeten als je naar New York reist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *