Gebruikmaken van gratis WIFI in New York

Online 24/7

Tot een paar jaar geleden behoorde New York nog tot de andere kant van wereld. Contact onderhouden deed je in een internetcafe en bellen in een telefooncel. Verder had je eigenlijk geen contact met het thuisfront tot het moment dat je weer terug in Nederland was!
Vandaag de dag is dit niet meer voor te stellen en willen in de stad die nooit slaapt ook 24/7 online zijn. Gelukkig heeft New York een groot netwerk van gratis WIFI hotspots. Bijna iedere winkel, restaurant, museum of park heeft een gratis netwerk waar de mensen gretig gebruik van maken om social media en mail bij te werken. Maar misschien zelfs om het actuele saldo op de bankrekening te controleren.

Voorzichtigheid is geboden

Het mooie van de WIFI hotspots is dat je hier slechts 1x verbinding mee hoeft te maken en de rest gaat vanzelf! Je hoeft je telefoon maar 1x op het netwerk van Old Navy aan te melden en je maakt direct verbinding met alle Old Navy netwerken als je de winkel inloopt. En aangezien Old Navy en GAP onder hetzelfde moederbedrijf vallen hoef je je niet opnieuw te registreren, hoe handig!

Dit geldt ook voor de locaties van Starbucks en de verschillende parken. Het nadeel aan deze gratis netwerken is dat je nooit weet wie er meekijkt! In een Starbucks is dit gevaar iets kleiner omdat er toch iets meer sociale controle is. Maar een park als Bryant Park waar honderden mensen tegelijk via hun telefoon, tablet en zelfs laptop op het netwerk zijn ingelogd maakt deze locatie wel heel aantrekkelijk voor een hacker. Het principe is heel eenvoudig; de hacker zet een openbaar netwerk op met een naam die doet suggereren dat het een officieel netwerk is. Vervolgens is het achterover leunen en wachten tot de mensen op het netwerk inloggen en nietsvermoedend al hun privé-gegevens delen.

Een VPN is de oplossing

Met een VPN (Virtual Private Network) zet je een tunnel op tussen je telefoon, tablet en/of laptop en de server waarvan je de dienst afneemt. Hierdoor is alle data die via deze beveiligde verbinding wordt verzonden voor een hacker bijna niet te traceren. Alles is te kraken maar de kans dat ze hier in dit geval energie in steken is heel klein.

Er zijn verschillende aanbieders op de markt met ieder hun voor- en nadelen. Sommige zijn gratis waar andere aanbieders een vergoeding vragen. Mijn persoonlijke ervaring met gratis aanbieders is dat hun servers niet altijd online zijn. Wanneer ze wel online zijn is het hier vaak zo druk dat de verbinding ontzettend traag is en regelmatig weg valt.

Zelf maak ik gebruik van Nord VPN. Deze service heeft apps voor de telefoon, tablet (iOS en Android) en laptop (Mac & Windows) beschikbaar. Hiermee kun je met slechts een druk op de knop de VPN activeren zodat je niet meer te traceren bent.

Hoe het werkt

Wanneer je bent geregistreerd download je de app uit de Apple- of Google Play Store en logt in met je gebruikersnaam & wachtwoord. Vervolgens druk je op Quick Connect en na een paar tellen ben je met de VPN verbonden. Standaard maakt NordVPN verbinding met een VPN server in het land waar je op dat moment verblijft. Maar je heb ook de mogelijkheid om zelf een land naar keuze te selecteren. Zo Kun je je in Nederland voordoen alsof je op een Amerikaans netwerk zit. Handig om naar lokale radiostations te luisteren die in Europa zijn geblokkeerd of om een film van Netflix VS te kijken!

Nord VPN bestellen

Bekijk hier de mogelijkheden voor NordVPN. Hoe langer je de dienst afneemt des te hoger je korting! Zorg ervoor dat je geen privé-gegevens openbaar maakt en je veilig op weg kunt!

Aanmelden voor Nord VPN!

Neem geen risico met gratis netwerken en beveilig je data! Wil je geen VPN afnemen dan kun je uiteraard ook alleen verbinding maken met het netwerk van het hotel. Let dan wel op dat je niet in de verleiding komt om bij een Starbucks toch even snel je mail te controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *