Hardlopen in New York

Waar kun je het beste hardlopen in New York?

Ok toegeven, een artikel over hardlopen in New York is misschien niet iets wat je zou verwachten op een website met reistips. Of misschien juist wel, juist door lekker te gaan hardlopen kun je je voor heel even een echte New York voelen. Het is misschien even onwennig om in je hardloopkleren je hotel naar buiten te lopen, maar eenmaal op straat ben je meteen een echte New Yorker!

Harlopen in Central Park

De beste tip voor als je van plan bent om te gaan hardlopen is bij uitstek; Central Park! Ongeacht de dag of tijd, je treft altijd hordes hardlopers aan! En dat is niet zonder reden! Central Park heeft een gevarieerd parcours. Ten eerste is er ontzettend veel te zien, ten tweede is het een uitdagende route. De klassieke “Central Park loop” heeft een lengte van 6 mijl (9.7 km) en loopt door het hele park. Beneden in het park moet je waarschijnlijk hordes met toeristen ontwijken, maar des te verder je naar het noorden loopt, des te minder mensen je tegenkomt. Helemaal bovenin het park bestaat het parcours uit veel hoogte verschillen, dus wees hierop voorbereid!

central-park-loop

Uiteraard heb je nog andere mogelijkheden om te lopen, zo heb je aan de oost- en westkant van New York genoeg fietspaden zonder stoplichten en gescheiden van auto’s. Enige nadeel hiervan is dat je maar één route hebt. Dus de route die je naar het zuiden (of noorden) aflegt, die moet je ook weer terug. Hardlopen in midden in Manhattan zelf kan, maar ik kan het je niet aanraden. Buiten het feit dat je hordes met mensen (en taxi’s) moet ontwijken, kom je ook nog eens op iedere 100 meter een stoplicht tegen.

Meedoen aan een wedstrijd

De absolute nummer één blijft toch altijd de Marathon van New York. 42,2 km, 5 boroughs van New York en genoeg te zien onderweg. Helaas heb ik de marathon nog nooit gelopen, dus ik je hier verder geen informatie uit eigen bron over geven.
Wel heb ik een keer deelgenomen aan een klein evenement op Roosevelt Island; the 10k. Squirrel Stampede. Deelnemen is eenvoudig, je zoekt van te voren een leuk evenement uit, schrijft je in (let op, de inschrijfkosten zijn hoger dan wat we in Nederland gewend zijn), haalt 1 of 2 dagen voor het evenement je startnummer op en lopen maar!

De beleving rond het evenement is niet met Nederland te vergelijken. Tot een paar minuten voor de wedstrijd zit ongeveer 75% van de deelnemers nog rustig een boek te lezen, in het startvak wenst iedereen elkaar succes en na de finish genoeg gratis voorzieningen in de vorm van sportdrank, donuts en vers fruit.

Enthousiast geworden? Veel wedstrijden worden georganiseerd door NYCRUNS en de New York Road Runners.

Hardloopspullen kopen

En als je dan toch in New York bent, waarom niet meteen profiteren van de gunstige dollarprijs en het feit dat veel artikelen in de VS goedkoper zijn?
Hardloopspullen kun je het beste scoren bij de volgende winkels:

 • NIKETOWN New York is gesloten
  Ben je in het verleden al eens naar New York geweest dan is er grote kans dat je ook in NikeTown bent geweest. Helaas heeft NikeTown de locatie op 57th Street opgegeven. Hoewel de service in de winkel vaak te kort schoot (het was er ook altijd druk) hadden ze wel een geweldig assortiment aan hardloopschoen, shirts, broeken en een grote keuze aan accesssoires.

 • Nike Running Flatiron
  Deze winkel is volledig in het beheer van Nike, echter de uitrusting is vrij beperkt. Het assortiment bestaat uit een kleine selectie aan schoenen, shirts, broeken en accessoires. Het voordeel hiervan is wel dat de medewerkers echt de tijd voor je kunnen nemen en je ook een goed advies kunnen geven.

 • JackRabbit
  JackRabbit kun je het beste vergelijken met de Run2Day. Goed advies, goede producten van verschillende merken. In tegenstelling tot Nike kunnen ze je hier wel adviseren over welke schoen geschikt is voor jouw als loper. Daarnaast hebben ze een breed assortiment aan kleding, accessoires en voeding, waaronder verschillende varianten “Dutch style syrup waffle”; beter bekent als stroopwafels. JackRabbit heeft 3 locaties in Manhattan;- 1051 3rd Ave, New York, NY 10065 (tussen 62nd & 63rd)
  – 42 West 14th Street, New York, NY 10011
  – 140 West 72nd Street, New York, NY 10023

 • New York Running Company powered by JackRabbit
  Om heel eerlijk te zijn heb ik het verschil tussen de “New York Running Company powered by JackRabbit” & “JackRabbit” nooit zo goed begrepen. Qua locatie en bereikbaarheid heeft deze winkel overigens wel een dikke plus!

Handige linksReacties 1

 1. Dank voor je hardlooptips! Ik neem ze me, volgende week ben ik er en ga zeker hardlopen in CentralPark. Alvast een voorproefje voor de marathon die ik in 2024 wil gaan lopen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *