Hoelang vliegen naar New York

Hoelang vliegen naar New York? Als stelregel zou je kunnen aanhouden; 8 uur heen en 6 uur terug. Dit is uiteraard wel op basis van een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam en New York, heb je een overstap dan zal je reistijd toch al snel oplopen. Vanuit Dusseldorf en Brussel kun je eigenlijk dezelfde indicatie aanhouden.

 

Directe verbinding of met overstap?

Je kunt met een directe verbinding, maar ook met een overstap naar New York vliegen. Reizen met overstap zal je totale reistijd met ongeveer 3 tot 4 uur verlengen.

Een directe reis heeft als voordeel dat je in een ruk naar New York vliegt, je hoeft dus nergens over te stappen en vliegt zo van Amsterdam, Brussel of Dusseldorf naar New York. Nadeel is dat deze reizen meestal iets duurder zijn.
Reis je met een tussenstop naar New York dan is het verstandig om ervoor te zorgen dat je een tussenstop in Europa boekt. Je vliegt dan met een cityhopper naar een groot Europees vliegveld (bijvoorbeeld Dusseldorf – Londen), hier stap je dan over op je vlucht naar New York. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken, die reist automatisch met je mee.

Heb je echter een overstap of een Amerikaans vliegveld (bijvoorbeeld Dusseldorf – Chicago, Chcago – New York) dan zul je in Chicago eerst door de Douane moeten, vervolgens dien je je bagage op te halen, van de internationale naar de binnenlandse terminal te reizen, opnieuw inchecken én je moet ook nog je vlucht zien te halen. Dit is overigens mogelijk, maar geen aanrader!

Doorgaans is de terugweg gelijk aan de heenweg, dus heb je een directe vlucht heen, dan heb je meestal ook een directe vlucht terug. Let wel op dat je alle reisdetails goed controleert alvorens je de reis boekt. In sommige gevallen landt je namelijk op Newark Airport, maar vertrekt je vlucht vanaf JFK International Airport.

Beide vliegvelden bieden overigens verschillende manieren om Manhattan te bereiken. Daarover kun je hier meer lezen:

 

Boeken

Er zijn meerdere aanbieders die reizen naar New York aanbieden, hieronder een paar van mijn favorieten!

– Alleen een ticket.

 

– Stedentrip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *