Hoeveel dagen New York

Hoeveel dagen New York

De perfecte stad voor een citytrip

Je bent van plan om voor de eerste keer naar New York te gaan, maar hoeveel dagen heb je nou echt nodig om de stad te leren kennen?
Laat ik voorop stellen dat je nooit uitgekeken raakt in deze stad. Of je nu 1 week of 3 weken gaat, er is altijd wel iets te doen of te zien en zodra je weer in de vertrekterminal staat vraag je jezelf af waar de tijd is gebleven en baal je omdat er nog zo veel dingen zijn die je had willen zien en doen.

Tijdens het zoeken naar een geschikte reis heb je vast en zeker een 5 of 6 daagse citytrip New York voorbij zien komen. Meestal heeft deze reis een aantrekkelijke prijs, maar heb je wel tijd genoeg om de stad te gaan verkennen?

Waar moet je op letten tijdens het boeken van een citytrip

Allereerst kijk goed naar de locatie van het hotel. Soms bieden ze een hotel in New Jersey aan. Het ziet er op Google Maps lekker dichtbij uit, maar het kost nogal wat reistijd om Manhattan te bereiken. Vanuit je hotel heb je dan weliswaar een geweldig uitzicht over Manhattan, het maakt de stad alleen nét iets minder bereikbaar! Je moet namelijk eerst de Hudson oversteken. dit kan gelukkig vrij eenvoudig met de zogenoemde PATH train, maar dit maakt geen onderdeel uit van de metro van New York, je zult dus altijd moeten overstappen. Daarbij zorgt de extra barrière voor een afstand waardoor je ’s avonds toch eerder in je hotel blijft. Boek je een verblijf in Brooklyn, Queens of Harlem let er dan op dat je een metrostation in de buurt hebt!

Een 5 daagse citytrip is overigens wel aan de krappe kant, zeker als voor de eerste keer naar New York gaat. De gemiddelde reis zal tijdens een 5 daagse reis dan ongeveer zo uit zien.

Dag 1; De reis

vertrek naar New York. De vlucht naar New York duurt 8 uur, er is een tijdsverschil van 6 uur met Nederland. Dus als je hier om 10 uur vertrekt, kom je om 12 uur New York tijd aan. Ga er dan vanuit dat je 1 uur nodig hebt voor de douane, plus nog 1 uur om in Manhattan aan te komen. Je bent moe van de reis, onder de indruk van de gebouwen en alles lijkt als in een film! Je kunt de dag misschien tot 22.00 uur doortrekken, maar dan is het meestal op en tijd om naar bed te gaan!

Dag 2; De indrukken & jetlag

Je bent lekker vroeg wakker, dus vroeg op weg om New York te gaan verkennen. Maar waar moet je mee beginnen, hoe kom je er hoeveel tijd heb je precies nodig? Misschien de dag beginnen met een wandeling door Central Park, daarna naar het Empire State Building (al kan ik je de Top of the Rock aanraden) en ’s avonds naar Times Square.

Dag 3; De toeristische attracties

Waarschijnlijk ga je deze dag naar het Vrijheidsbeeld. Let wel op dat je hier minimaal een heel dagdeel voor uit moet trekken. Je moet immers op tijd bij de boot zijn om de oversteek naar het eiland te maken. Eenmaal op het eiland komen de boten om het half uur maar er staat meestal al een vrij lange rij. Dus je bent er dus minimaal een uur bezig. Vervolgens ga je door naar Ellis Island, hier heb je zeker 2 uur nodig! Eenmaal uitgekeken pak je de boot terug naar Manhattan. Daarna een wandeling naar de Freedom Tower, Little Italy, SoHo en de Brooklyn Bridge. Als je dan toch bij de brug bent loop je ook maar zover mogelijk de brug op voor de ultieme Manhattan Skyline foto. Voor je het weet is ook deze dag weer voorbij. Ben je van plan om naar het Vrijheidsbeeld te gaan? Lees dan eerst dit artikel!


Dag 4; De terugreis

De dag van vertrek is aangebroken! In New York is het gebruikelijk dat je uiterlijk om 11.00 uur de hotelkamer verlaat om uit te checken. Ervan uitgaande dat je vlucht om 20.00 uur vertrekt heb je nog 5 uur die je in Manhattan kunt besteden. Je kunt naar de Chelsea Market gaan of gewoon even lekker door Manhattan wandelen en de energie van de stad nog even op je in laten werken. Om 16.00 moet je dan uiterlijk de stad verlaten en beginnen aan de tocht richting de luchthaven. Trek hier een minimaal een uur voor uit, maar aangezien je in de spits moet reizen, lijkt anderhalf uur me verstandiger.

Tip; JFK is eenvoudig bereikbaar met de metro (A) of (E). Let wel dat het in Manhattan ontzettend druk kan zijn in de Metro. Reis je met koffers dan kan het een uitdaging zijn om een geschikt plekje te vinden. Zodra de metro Manhattan achter zich laat wordt het een stuk rustiger in de coupé!. Trek voor een rit met de metro zeker 1 uur uit!

Dag 5; Thuis

Je komt 6 uur later aan in Nederland, terugdenkend aan de geweldige stad die je achter je hebt moeten laten!

Mijn advies!

Mijn advies voor een citytrip New York is van zaterdag tot zaterdag. Je bent dan in totaal 8 dagen in New York. Tijd genoeg om alles rustig te bekijken, leuke restaurants te ontdekken en relaxt rond te lopen. Als extra bonus kun je op zondag door Central Park lopen, het park is dan geheel autovrij!

Hoelang jouw citytrip moet duren, dat kun je het beste zelf bepalen en hangt sterk af van het type reiziger dat je bent. Wil je alleen de hoofdattracties op Manhattan zien, dan heb je aan 5 dagen meer dan genoeg. Wil je de stad echt beleven, dan kan ik je minimaal 8 dagen aanraden!

Heb je specifieke vragen over een citytrip die je van plan bent om te maken, ik beantwoord ze graag!

Dit kun je nog meer doen in New York

Meer doen!

Ben je op zoek naar leuke activiteiten of wetenswaardigheden over New York? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *