In je eentje naar New York? Geen probleem!

New York is dé perfecte stad om helemaal alleen naartoe te reizen, dus ben jij van plan om in je eentje naar deze geweldige stad te reizen? Geen probleem!

Persoonlijk heb ik New York meer in mijn eentje, dan met vrienden verkent. Het gevoel dat je helemaal in je eentje door zo’n grote stad kunt dwalen, iedere dag een nieuw avontuur kunt aangaan, je de dag helemaal zelf kunt indelen, heerlijk! ’s Morgen opstaan en lekker een uurtje met een broodje in Central Park liggen!

Toch denken veel mensen dat reizen in je eentje saai en eenzaam is, maar niets is minder waar!

 

1. Reizen van het vliegveld naar Manhattan.

Je eerste uitdaging begint op het vliegveld, je kunt een taxi of Uber naar Manhattan nemen, maar dan moet je toch al gauw rekening houden met $80,-. Mijn advies en persoonlijke voorkeur, maak gebruik van het OV. Zelf stap ik altijd in de metro, zodra die deuren opengaat voel je meteen de energie van de stad. Speel je het liever safe maar wel met een budget, dan kun je bijvoorbeeld een Shared Ride bij een Shuttle Service boeken!
Wil je meer informatie over welke manier van vervoer voor jouw van toepassing is? Kijk dan even hier!

 

2. Alleen eten is niet vreemd!

Waar je in Nederland nog meestal een beetje vreemd wordt aangekeken als je alleen in een restaurant zit, is dit in New York heel normaal! Sla de Fast Food ketens dus over en loop gerust eens dat leuke restaurant op de hoek binnen!

Als ik je een tip mag geven: VYNL.

 

3. Verblijf in een Hostel.

Verblijven in een hostel heeft meerderen voordelen, je kunt de kosten drukken (voor een paar dollar zit je midden in Manhattan) maar het meest belangrijke punt is toch wel; je komt in contact met andere alleen-reizigers. Zelf verbleef ik altijd in Hosteling International New York (HINY). Goede kamers, perfecte locatie en vanuit het hostel werden meerdere activiteiten opgezet.

 

4. Loop, verken en geniet!

In New York is altijd wat te beleven, zelfs als je zonder plan op pad gaat. Heb je een halte van je metro gemist? Geen probleem, dan stap je toch ergens anders uit. Manhattan is vandaag de dag hartstikke veilig en de kans dat je is overkomt is vrij nihil.

 

5. Je bent nooit alleen!

Als je open staat voor contact met andere mensen, dan ga je dit zeker krijgen! Al maak je een foto, zit je rustig op een bankje te kijken naar een jazzband, of je rent een rondje door Central Park, je hebt altijd aanspraak van New Yorkers die geïnteresseerd zijn in wat je aan het doen bent. Juist door met de New Yorkers te praten leer je de stad écht kennen!

 

Singlereizen

Ben je er nog niet zeker van of alleen reizen iets voor jouw is, bekijk dan eens de mogelijkheid van een singlereis. Bij deze reisvorm vertrek je als groep vanaf Schiphol naar Manhattan. Je leert nieuwe mensen kennen en bent niet alleen in de grote stad! Nieuwsgierig? Bekijk dan eens de volgende singlereis.

9 daagse singlereis

Reis met een groep naar New York, Washington & de Niagara Watervallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *