La Contenta, een stukje Mexico in Manhattan

Mexicaans in een restaurant ter grootte van een schoenendoos

La Contenta, gelegen in de Lower East Side, is een perfect restaurant om alleen of met een gezelschap tot maximaal 4 te bezoeken, Het restaurant ligt iets buiten het toeristische gedeelte en dat zie je ook terug aan de bezoekers. Dit zijn voornamelijk locals die voor een snelle hap of een gezellige avond een bezoekje aan het restaurant brengen, De menukaart bestaat uit enkel echte Mexicaanse gerechten.

Een avondje La Contenta

Als je alleen of met z’n 2-en een bezoekje aan het restaurant brengt heb je de grootste kans op een plek. In de zomer heeft het restaurant 16 zitplaatsen binnen en 4 op het terras. Zijn deze tafeltjes vol dan kun je nog plaatsnemen aan de bar waar ze vol overgave de cocktails mengen! Op de achtergrond draait Mexicaanse muziek, hoeveel achtergrond misschien wel een understatement is. De barkeepers zingen de ene na de andere hit vol overgave mee wat alleen maar bijdraagt aan de beleving.

Zodra je aan de bar plaatsneemt en je bestelling hebt doorgeven krijg je een bakje tortillachips met salsa als vooraf. Wanneer de chips op is krijg je zonder problemen een nieuwe portie als je daar behoefte aan hebt. Het eten in La Contenta is voortreffelijk en de porties voelen Europees aan. Geen bergen vlees met friet die je in een doggiebag mee naar je appartement of hotelkamer moet meenemen maar perfect op maat en smaak!

Bereikbaarheid La Contenta

La Contenta is het best bereikbaar met de volgende metrolijnen

  • (F); uitstappen de Delancey Street
  • (M)(J)(Z); uitstappen op Essex Street.

Let op; Hoewel bij metrolijnen de in- & uitgang delen zijn het fysiek gezien wel 2 aparte stations. Reden hiervoor is dat de lijnen elkaar op dit punt kruisen waardoor ze haaks op elkaar liggen. Eenmaal buiten is het slechts 2 minuten lopen.

Locatie La Contenta

Neem ook eens een kijkje bij deze restaurants

Meer eten & drinken!

Ben je op zoek naar leuke restaurants of gezellige winkels? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *