Wat moet je absoluut gezien hebben als je in New York bent

Haal het maximale uit je trip naar New York

New York heet niet voor niets; the city that never sleeps. Ongeacht het tijdstip dat je op pad gaat, er is altijd wel iets te zien of te beleven. Maar wat moet je absoluut gezien hebben als je in New York bent.

1. Central Park

Met stip op één!! New York zou New York niet zijn als het geen Central Park had gehad. Probeer het park ook iedere dag (of in ieder geval zo vaak mogelijk) te bezoeken. Je kunt hier heerlijk bijkomen en de drukte van de stad volledig vergeten!

2. Times Square

Eerlijk is eerlijk, als je in New York bent, dan moet je Times Square gewoon een keer gezien hebben. Blijf echter niet te lang hangen en kom hier zeker niet dagelijks terug. Maar even snel een wandeling maken (voor zover dat door de drukte mogelijk is) kan geen kwaad.

3. Brooklyn Bridge

Je kunt niet in New York zijn geweest en de Brooklyn Bridge niet hebben bezocht. Iconisch, elegant, indrukwekkend en gewoon een geweldig bouwwerk!

4. Freedom Tower

De hoogte en vorm van deze toren is gewoon indrukwekkend.


5. The High Line

Op een oude spoorbrug, waar vroeger de treinen zo de slagerijen binnenreden, hebben ze één van de nieuwste parken van Manhattan gerealiseerd. Ben je voor een aantal dagen in New York, probeer het pak dan in verband met de drukte op zaterdag & zondag te vermijden.

6. Chelsea market

Een verzameling van leuke boetiekjes & eetcafés, geheel in de stijl van een Google kantoor. Wat logisch is, aangezien Google in hetzelfde pand plus het gebouw er tegenover zit.

7. Grand Central Station

Met gemiddeld 750.000 bezoekers per dag van de drukste treinstations ter wereld. Eenvoudig te bereiken met de metro, de trein of te voet!
Funfact: De officiële naam is eigenlijk “Grand Central Terminal”.

Mis jij een hoogtepunt op deze lijst? Laat het mij gerust weten of plaats een reactie onder dit artikel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *