New York & pizza

Je zult wel denken, waarom krijgt de Pizza in New York een eigen artikel? Nou, dat ik zal je uitleggen. New York en pizza gaan net zo hand in hand als Nederland & friet (of is het patat). Op iedere straat zitten een paar kleine pizza places. \

Maar wat zijn nou de verschillen tussen een Italiaanse en New York pizza?

Het grote verschil zit hem met name in de bodem, een echte Italiaanse pizza is dun & knapperig, de New York variant is iets dikker en vooral zachter. Daarnaast is de New York variant – niet geheel onverwachtt – een stuk groter en bevat deze veel meer kaas.

De prijzen van een slice met alleen kaas beginnen vanaf $1, daar komt dan nog belasting bij en vergeet de “tip” niet. Voor $2 heb je dus een flinke pizzapunt op je bord hebt liggen!

De beste pizzaplaces in NY

Goed, dit onderwerp is natuurlijk vooral subjectief en een kwestie van smaak. Een van de meest bekende pizza places van New York is Joe’s Pizza op Times Square. En ik moet toegeven, de pizza van Joe’s is echt goed en zeker het proberen waard! Het nadeel is dat Joe’s Pizza ontzettend populair is en hier meestal een lange rij staat.

Heb je zoiets van “mwah, liever wacht ik iets minder lang op mijn pizza” dan kan ik je 2 Bros pizza op 40th & 8 Ave aanraden, een kleine 300 meter bij Joe’s vandaan.

Ook hier beginnen de prijzen vanaf de $1 en kost een slice pepperoni – een échte NY classic – $3. 2Bros is vooral populair bij de locals, dat maakt dat er s’avonds vaak een rij staat. Kom je hier overdag ben je meestal direct aan de beurt.