New Yorkers en Starbucks Coffee

Koffie drinken met een sociale twist

Starbucks Coffee hoort net zoals de Yellow Cabs, het Empire State Building en de Brooklyn Bridge gewoon bij New York, ook al komt het bedrijf oorspronkelijk uit Seattle. Op bijna iedere straathoek kom je een Starbucks tegen en het is er overal even druk.

De huiskamer van New York

Natuurlijk heeft New York betere en leukere koffietentjes dan Starbucks, maar wat deze koffieketen zo populair maakt is; gratis WIFI, lekkere koffie en gebak. Maar de grootste plus is dat ze de werkende mens, de hard lerende student of gewoon iemand die lekker een boek wil lezen accepteren. Loop een willekeurige Starbucks binnen en het zal je opvallen dat er ontzettend veel mensen met een laptop of boeken zitten. New Yorkers wonen over het algemeen genomen in appartementen met het formaat van een schoenendoos. Eigenlijk zou je kunnen stellen dat Starbucks de huiskamer van New York is.

’s Avonds is een Starbucks overigens heel gemakkelijk aan zijn oplichtende logo te herkennen en mocht dat nog niet genoeg verraden, zoek dan naar een raam met veel oplichtende Apple-logo’s op de MacBooks.

Welke Starbucks moet je nemen

De locaties bij Times Square hebben het meestal ontzettend druk wat tot gevolg kan hebben dat je op zijn New Yorks te woord wordt gestaan; ongeduldig & kortaf. sta je nog naar het bord te turen maar je bent al aan de beurt, dan zullen ze je er zuchtend en steunend aan helpen herinneren dat je in New York bent en enige haast toch wel geboden is.

Wil je in alle rust kennis leren maken met Starbucks, ga dan iets verder Uptown waar minder toeristen maar meer locals komen. Over het algemeen is de sfeer hier iets relaxter en minder hectisch. Als je ’s avonds rond een uur of 21.00 een Starbucks binnenloopt, dan kom je in een oase van serene rust. Een paar werkende mensen, bezetting bestaat meestal uit 1 of maximaal 2 personen en je kunt rustig een keuze maken.

How Starbucks saved my life

Michael Gill, ooit een succesvol zakemman in New York, raakt zijn vrouw, baan en huis kwijt. Om de dagen tot zijn pensioen te overbruggen moet hij toch nog een baan zien te vinden, maar dat zal gezien zijn leeftijd niet meevallen. Totdat hij met Starbucks in aanraking komt en daar aan de slag gaat als barista.
Het verhaal leest zich lekker weg, je krijgt er goede zin van. Het is wel op zijn Amerikaans geschreven, wat wil zeggen dat wij Nederlanders dit nogal snel op verkapte reclame vinden lijken.

Bestel “How Starbucks saved my life”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *