Over mij

Over Tom

Tom & Amerika

Amerika heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad. Waarom? Ik heb geen idee! Maar toen ik als kleine Tom vroeger de auto’s van The A-Team door de woestijn zag stuiven wist ik al; “hier moet en zal ik een keer naartoe gaan”!
Toen ik in 2003 voor het eerst naar New York vloog (ik had nog nooit in een vliegtuig gezeten, dus Amsterdam – New York is dan meteen een logische keuze) was ik natuurlijk razend enthousiast maar stiekem toch een beetje nerveus.

De eerste indrukken zal ik nooit vergeten; de eerste yellow cab die voorbij zoeft, de New York skyline die langzaam opdoemt tijdens rit van Newark naar Manhattan en dan, net voor je de Lincoln Tunnel induikt de imposante skyline. New York, ik ben er!!


Inmiddels bestaat mijn Amerika CV uit meer steden dan alleen New York, inmiddels heb ik een bezoek gebracht aan; Washington DC, Philadelphia, Baltimore, Miami, Detroit, Las Vegas, San Francisco & Los Angeles en uiteraard alle (kleine steden), Nationale Parken en snelwegen, kustlijnen die eigenlijk te veel zijn om op te noemen!

Waarom New York?

New York heeft een bepaalde energie, een constante stroom van dingen die er te doen zijn; geweldige muzikanten in de metro of een van de vele parken, straattheater, geweldige architectuur, energie & snelheid!
Vanaf 2003 was het dan ook niet meer de vraag óf ik naar New York zou gaan, maar meer wanneer. In 2004, 2005, 2006 (2x), 2007, 2009, 2010, 2011, 2014, 2016 & 2018 heb ik een bezoek gebracht aan “mijn” New York. Door de jaren heen heb ik de stad zien veranderen. Wat ooit Ground Zero was, daar staat nu de Freedom Tower, gebouwen zijn gesloopt en hiervoor zijn nieuwe (nog hogere) torens voor in de plaats gekomen, internet cafes zijn vervangen door diners en de iconische Ford Crown Vic taxi’s zijn (bijna) allemaal vervangen door milieuvriendelijke auto’s.

Mijn doel is om mijn liefde voor New York met je te delen en je helpen met de voorbereidingen voor je eerste, tweede, derde reis naar New York. Is New York goed te doen als singlereis, is de metro veilig, wat moet je zien of wat zou je kunnen overslaan?

Natuurlijk is deze site nooit af en lang niet alle informatie zal hier terug te vinden zijn. Dus heb je vragen die je onbeantwoord ziet of krijg je geen duidelijk antwoord op de vragen die je hebt, laat het mij dan weten! Ook tips of creatieve ideeën zijn altijd welkom.

Wil je een hotel boeken maar je weet niet of de buurt veilig is, kun je niet kiezen tussen het Empire State Building en de Top of the Rock, wil je graag weten wat het verschil is tussen de Express en Local metro of heb je een andere brandende New York vraag? Geen probleem! Vul dit contactformulier in of stuur gewoon een mail naar tom@nytips.nl, vertel me waar je precies naar op zoek bent en ik help je graag. Overigens, ook als je gebruik hebt gemaakt van sommige tips op deze site, dan hoor ik dat natuurlijk graag! Kortom, laat me weten wie je bent!