Regel zelf je ESTA aanvraag

Regel zelf je ESTA aanvraag!

Wanneer je naar de Verenigde Staten reist heb je als Nederlandse reiziger een ESTA (Electronic System for Travel Authorization ) nodig. Een ESTA is in feite niet meer dan een goedkeuring dat je op het vliegtuig richting de VS mag stappen en het is, zoals veel mensen denken, niet je definitieve visum. De aanvraag van een ESTA kan intimiderend overkomen, maar het valt eigenlijk allemaal wel reuze mee!

 

Zelf aanvragen of laten doen?

Je bent ze mogelijk wel tegengekomen, partijen die je aanbieden om je ESTA aanvraag uit handen te nemen. In ruil voor deze dienst brengen ze je bedragen als 30 euro in rekening. Ga hier niet mee in zee! Wat deze websites veelal doen is; ze hebben een kopie van het bestaande ESTA formulier, deze vul jij op hun site in. Zij sturen deze gegevens 1-op-1 door naar de officiële ESTA pagina en brengen jou 30 euro in rekening. De aanvraag zelf kost $16,-, makkelijke en snelle winst!

Je ESTA aanvraag kun je hier eenvoudig zelf regelen! 

Heb je al een keer een ESTA aanvraag gedaan, dan kun je hier de status van je ESTA opvragen. Een goedgekeurde ESTA is 2 jaar geldig, binnen deze 2 jaar hoef je dus geen nieuwe aanvraag in te dienen en kun je gewoon richting de VS reizen. Houdt er rekening mee dat je een ESTA aanvraag uiterlijk 48 uur voor je vertrek hebt ingediend!

 

ESTA is geen visum

Eerder in dit artikel heb ik het al een keer aangegeven, maar voor de zekerheid nog 1x! Een goedgekeurde ESTA is geen garantie dat je daadwerkelijk wordt binnengelaten. Toegeven, je moet heel goed je best doen (of hebben gedaan) om niet tot de VS te worden toegelaten, maar er zijn tal van voorbeelden bekent van reizigers die zonder pardon op het eerstvolgende vliegtuig terug naar Europa zijn gezet.
Bij aankomst in de VS moet je eerst door de douane, vervolgens haal je je koffer op en passeer je nog 1 controlepost.

Naast een ESTA aanvraag heb ik een overzicht gemaakt van items die je zeker niet moet vergeten als je naar New York reist!