Roosevelt Island Tramway

Roosevelt Island Tramway

De Roosevelt Island Tramway is een kabelbaan die je van Manhattan naar Roosevelt Island brengt. Tijdens de reis heb je een mooi uitzicht over Manhattan, zie je Empire State Building & Chrysler Building alsof ze pal naast elkaar staan, reis je parallel en boven de Queensboro Bridge met als eindbestemming Roosevelt Island.

Hoe werkt de tramway precies

De Tramway is onderdeel van het metrosysteem van New York. Als je een Unlimited Metrocard hebt, dan kun je deze gewoon bezoeken alsof je metrostation binnenloopt en is deze reis als het ware gratis. Heb je (nog) geen metrocard, dan kun je hier deze op het station direct kopen.
Zodra je het station bent opgelopen wordt je eigenlijk al direct naar de eerstvolgend beschikbare gondel geleid. Vervolgens zal deze je in ongeveer 4 minuten van Manhattan naar Roosevelt Island brengen.

Meteen terug of even op Roosevelt Island rondlopen?

Als je dan toch al de oversteek naar Roosevelt Island hebt gemaakt, dan kun je ook meteen genieten van het uitzicht op Manhattan. Direct langs de rivier (East River) heb je een promenade met verschillende bankjes.
Omdat het op Roosevelt Island over het algemeen iets rustiger is dan in het drukke Manhattan, is dit overigens ook een ideale plek om lekker te gaan wandelen of hardlopen. Onderweg kun je ook nog eens genieten van de geweldige Skyline van Manhattan. Loop je liever een georganiseerde wedstrijd NYCRuns organiseert vaker hardloopwedstrijden met een lengte van 5km (1 rondje) & 10km (2 rondjes) op het eiland.

Terug naar Manhattan

De terugweg richting Manhattan is niet veel anders dan de heenweg. Je loopt het perron op waar de eerstvolgende gondel al op je staat te wachten. Na een korte reis van 4 minuten sta je dan weer op Manhattan.
Durf je de reis, om welke reden dan ook, niet meer met de gondel te maken, dan kun je ook de metro richting Manhattan nemen. Het metrostation ligt op ongeveer 150 meter van de kabelbaan. Hier neem je de (F) terug naar Manhattan.

Bereikbaarheid Roosevelt Island Tramway

De ingang van de kabelbaan is gelegen op de kruising van 60th Street & 2nd Avenue.
Reis je me de metro, dan is dichtbijzijnste metrostation:

  • (N), (R) & (W): Lexington Avenue/59 street

Locatie Roosevelt Tramway

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *