Skyline New York 2016

Staten Island Ferry

Gaaf uitzicht van de NY Skyline

Ook deze boot is door de jaren heen steeds drukker geworden, maar als je tegen de avond gaat, dan is het aanzienlijk rustiger op de boot.
De Staten Island Ferry brengt je geheel gratis (je hebt zelfs geen metrokaart nodig!) van de punt van Manhattan naar Staten Island. Onderweg heb je een geweldig uitzicht over de New York Skyline & je vaart ook nog eens vlak voorbij het Vrijheidsbeeld, 2 vliegen in 1 klap!

De boten varen 24/7 en vertrekken om de 30 minuten, in de ochtend- & avondspits zelfs om de 15 minuten. In ongeveer 30 minuten sta je aan de overkant. Wanneer je op Staten Island bent aangekomen kun je hier nog een kijkje nemen in de haven of bij het stadion van de Staten Island Yankees, maar de meeste mensen gaan direct terug naar de vertrekterminal. Houdt er wel rekening mee dat iedereen de boot moet verlaten en je niet direct met de volgende boot mee terug kunt, dus je staat ongeveer 30 minuten in de vertrekterminal te wachten! Trek voor een tochtje op- en neer ongeveer 1,5 tot 2 uur uit, dan zit je altijd goed!

De vertrekterminal is eenvoudig te voet of met de metro bereikbaar. Ben je van plan om met de metro naar de terminal te reizen, pak dan lijn (1) tot South Ferry Station.

 

Waarom ik mensen de Staten Island Ferry aanraad:

 • geweldig uitzicht over Manhattan & Brooklyn
 • je komt voorbij het Vrijheidsbeeld. (Scheelt je weer 4 uur)
 • vanaf de boot zie je Ellis Island op een afstand liggen
 • de boot komt vlak voorbij Govenors Island
 • qua tijd die je kwijt bent valt het gelukkig nog wel mee, 1,5 to 2 uur later sta je weer in Manhattan
 • het is gratis, dus wat heb je te verliezen!

Locatie Staten Island Ferry

Reacties 10

 1. Hoi Tom,

  Wij gaan met Oud en Nieuw naar New York. Samen met man en 2 puber zonen. Vertrek 29/12 en vlucht terug op 4/1. In New York hebben wij 5 volle dagen om te besteden. Wat kan jij ons aanraden? Onze zonen zouden het bijv. leuk vinden om een wedstrijd in een stadion mee te maken.

  1. Post
   Author

   Hi Linda,

   Bedankt voor je bericht! Er is ontzettend veel te doen & te beleven in NY. Ik zal je een mail sturen en samen kunnen we dan kijken wat jullie evt kunnen doen!

   Groet,
   Tom

  1. Post
   Author

   Wat je zeker moet zien; Central Park, Empire State, Times Square, Brooklyn Bridge. Grand Central Station en de High Line. Voor Central Park zou ik een halve dag reserveren, lekker zonder tijdsdruk door het park wandelen.

 2. hello Tom,

  Ik ga met mijn kleinkind meisje van 12 jaar op 8 april 2020 voor 5 dagen naar New York.
  Is het mogelijk om mij een planning te geven, rekening houdend met de leeftijd van mijn kleinkind die geen engels verstaat. wij landen op Newark en logeren op
  Broadway nabij Central park.

  Hoop dat je voor ons iets kunt betekenen.

  1. Post
   Author

   Hallo Magda, uiteraard geen probleem om met jullie mee te denken! Ik zal een email sturen op het adres dat je hebt opgegeven en dan pak ik het verder met je op!

 3. Beste Tom,

  Heel erg bedankt voor je tips! In de mei vakantie ga ik voor de eerste keer naar New York. Sowieso voor de eerste keer naar Amerika. Ik ben vooral blij met de tips die je geeft over wat we niet moeten doen. Ik zie namelijk altijd op tegen overdreven drukte. Mocht je nog meer do’s en of don’ts, zou ik ze graag van je krijgen!

  Fijne dag
  Cath

  1. Post
   Author

   Hoi Cath,

   Bedankt voor je reactie en wat leuk dat je naar New York gaat! Ik stuur je een email en dan kunnen we aan de hand van wat je wilt zien en hoeveel dagen je in New York blijft een aantal punten opstellen die je zeker moet doen (of juist niet).

  2. beste Tom.
   ook ik ga in april 1 week naar New York en sta open voor goede adviezen.
   We hebben hotel in buurt van Time square .
   dus je mag advies aan Cath ook naar mij mailen
   alvast bedankt
   Kees en Marianne

  3. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *