Skyline New York 2016

Staten Island Ferry

Gaaf uitzicht van de NY Skyline

Ook deze boot is door de jaren heen steeds drukker geworden, maar als je tegen de avond gaat, dan is het aanzienlijk rustiger op de boot.
De Staten Island Ferry brengt je geheel gratis (je hebt zelfs geen metrokaart nodig!) van de punt van Manhattan naar Staten Island. Onderweg heb je een geweldig uitzicht over de New York Skyline & je vaart ook nog eens vlak voorbij het Vrijheidsbeeld, 2 vliegen in 1 klap!

De boten varen 24/7 en vertrekken om de 30 minuten, in de ochtend- & avondspits zelfs om de 15 minuten. In ongeveer 30 minuten sta je aan de overkant. Wanneer je op Staten Island bent aangekomen kun je hier nog een kijkje nemen in de haven of bij het stadion van de Staten Island Yankees, maar de meeste mensen gaan direct terug naar de vertrekterminal. Houdt er wel rekening mee dat iedereen de boot moet verlaten en je niet direct met de volgende boot mee terug kunt, dus je staat ongeveer 30 minuten in de vertrekterminal te wachten! Trek voor een tochtje op- en neer ongeveer 1,5 tot 2 uur uit, dan zit je altijd goed!

De vertrekterminal is eenvoudig te voet of met de metro bereikbaar. Ben je van plan om met de metro naar de terminal te reizen, pak dan lijn (1) tot South Ferry Station.

 

Waarom ik mensen de Staten Island Ferry aanraad:

 • geweldig uitzicht over Manhattan & Brooklyn
 • je komt voorbij het Vrijheidsbeeld. (Scheelt je weer 4 uur)
 • vanaf de boot zie je Ellis Island op een afstand liggen
 • de boot komt vlak voorbij Govenors Island
 • qua tijd die je kwijt bent valt het gelukkig nog wel mee, 1,5 to 2 uur later sta je weer in Manhattan
 • het is gratis, dus wat heb je te verliezen!

Locatie Staten Island Ferry

Reacties 2

 1. Beste Tom,

  Heel erg bedankt voor je tips! In de mei vakantie ga ik voor de eerste keer naar New York. Sowieso voor de eerste keer naar Amerika. Ik ben vooral blij met de tips die je geeft over wat we niet moeten doen. Ik zie namelijk altijd op tegen overdreven drukte. Mocht je nog meer do’s en of don’ts, zou ik ze graag van je krijgen!

  Fijne dag
  Cath

  1. Post
   Author

   Hoi Cath,

   Bedankt voor je reactie en wat leuk dat je naar New York gaat! Ik stuur je een email en dan kunnen we aan de hand van wat je wilt zien en hoeveel dagen je in New York blijft een aantal punten opstellen die je zeker moet doen (of juist niet).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *