The Battery, het meest zuidelijke park van Manhattan

The Battery, het meest zuidelijke park van Manhattan

The Battery, of Battery Park, is het meest zuidelijke park van Manhattan. Dit park geef een geweldig uitzicht op het vrijheidsbeeld, Ellis Island, One World Trade Center, Governors Island, Staten Island en Jersey City, New Jersey. Als nog iets meer naar het zuiden loopt, ter hoogte van de Terminal voor de Staten Island Ferry, heb je ook nog uitzicht op de Brooklyn Bridge.

Klein maar hectisch

Midden in Battery Park ligt een oud fort; Castle Clinton. het fort tussen 1808 & 1811 gebouwd om New York te verdedigen. Vandaag de dag kun je hier kaarten voor een bezoekje aan het vrijheidsbeeld & Ellis Island kopen.

Dit zorgt er wel voor dat het park vrij hectisch is. Bepaalde delen van het park zijn afgesloten en is alleen toegankelijk voor mensen die een ticket voor de boot hebben. Denk hierbij aan een toeganscontrole inclusief scanners, fouilleren en het doorzoeken van tassen. Een gemiddeld vliegveld zou er jaloers op zijn!

Statue of Liberty

Wanneer je iets verder naar het zuiden loopt kun je toch enigszins ontsnappen aan de hectiek en heb je een geweldig uitzicht op het Statue of Liberty, met op de achtergrond Ellis Island.

Vrijheidsbeeld van Battery Park

Wil je het beeld van iets dichterbij bekijken dan heb je 2 opties;

  1. Je brengt een bezoek aan het vrijheidsbeeld
  2. Of je stapt op de Staten Island ferry en vaart er rakelings aan voorbij
Freedom Tower vanuit Battery Park

Bereikbaarheid

Battery Park is eenvoudig bereikbaar met de metro.

  • (1); South Ferrt
  • (R) (W): Whitehall St.

Locatie Battery Park