The Oculus, World Trade Center Station

Dit nieuwe, in 2016 geopende, metrostation bevindt zich midden in het financial district van Manhattan en aan de voet van de Freedom Tower. Gezien de locatie is een bezoek aan dit station perfect te combineren met een bezoek aan het 9/11 memorial. het 9/11 memorial museum, New York One World Observatory deck, Battery Park of een wandeling over de Brooklyn Bridge.

Naast de verschillende metrolijnen die hier bij elkaar komen, zorgt metrostation, voluit geschreven World Trade Center Transportation Hub ook voor de verbinding van Manhattan met New Jersey. Via de PATH (Port Authority Trans Hudson) kun je de oversteek maken naar New Jersey. Let wel dat je Metrocard niet geldig is op de PATH train, je zult dan een apart kaartje moeten kopen.

Wat kun je allemaal doen in the Oculus

Niet bijster veel om eerlijk te zijn. Zoals eerder aangegeven komen hier verschillende metrolijnen en de PATH train bij elkaar. Verder kun je er winkelen in de mall en/of gebruikmaken van perfect onderhouden en schone openbare toiletten. Voor de rest is hier niet heel veel bijzonders te beleven.

Wanneer je in financial district bent of je planned een bezoek aan het World Trade Center, dan is het zeker wel de moeite om het station te bekijken want eerlijk is eerlijk. Ondanks dat er niet heel veel te beleven is, blijft het natuurlijk wel een ontzettend indrukwekkend gebouw van buiten als van binnen.

De hal van World Trade Center Station

Bereikbaarheid World Trade Center Station

Als metrostation zijnde is deze locatie uiteraard perfect bereikbaar met de metro. Je kiezen uit 1 van de volgende lijnen om het station te bereiken.

  • (1): WTC Cortlandt
  • (2) & (3): Park Place
  • (A) & (C): Chambers Street
  • (E): World Trade Center
  • (N), (R) & (W): Cortlandt Street

Locatie World Trade Center Station

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *