Times Square New York 2016

Times Square

Mijn haat/liefde verhouding met Times Square

Voor wie naar New York reist, kan niet om Times Square heen, het is toch een van de bekendste plekken ter wereld en daarmee een ontzettende toeristentractie.
Laat ik het maar meteen bekennen, zelf heb ik een ontzettende haat/liefde verhouding met deze plek. Aan de ene kant is het verschrikkelijk; het is er ontzettend druk, Donald Duck, the Minions, Batman en nog veel meer figuren staan zich te verdringen om met je op de foto te gaan (tegen betaling uiteraard). Aan de andere kant vindt ik die drukte stiekem toch wel erg leuk. Als ik eenmaal weer terug in New York ben, dan loop ik altijd even over Times Square om even het besef te krijgen dat ik er weer ben.

Na een paar dagen New York heb ik het dan ook wel weer gehad met drukte en loop ik er, net zoals de gemiddelde New Yorker, met een grote boog omheen.

Wat is er te doen op Times Square?

Ontzettend veel; ze noemen het niet voor niets, het kruispunt van de wereld. Je kunt hier shoppen (grote ketens zoals American Eagle, Disney, Mc Donalds, Starbucks et cetera) hebben zich inmiddels allemaal hier gevestigd. Er liggen bars (die de hoofdprijs vragen) en je kunt er zelfs live meekijken tijdens de opnames van een ochtendshow. Daarnaast staan er voldoende straatartiesten & bandjes op te treden. Sinds 2009 is Times Square langzaam voetgangers vriendelijk gemaakt.
Waar eerst taxi’s reden staan nu bistro setjes en kun je op je gemak een halve liter koffie drinken. Het plein is daarmee wel meer verandert in een locatie waar je even kunt blijven zitten. Of het er beter op is geworden, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Ik zou zeggen, loop er eens overheen en laat mij weten hoe je het hebt ervaren!

Waar moet je op letten als je over Times Square loopt?

Houd er rekening mee dat je om de 5 meter wel door iemand wordt aangesproken voor een gratis drankje, het bijwonen van een tv-opname, 2 tickets voor een comedyshow, een trip op een Hop On Hop Off bus, een foto met Mickey Mouse, of je even een foto wilt maken van een gezin.
De beste tip die ik je kan geven voor een ongestoord bezoek aan Times Square is; Act Local. Gedraag je als een echte New Yorker en je kunt er (bijna) zonder problemen overheen lopen.
Times Square is overigens geen onveilige plek. Er is voldoende politie op de been en ze houden alles en iedereen goed in de gaten. Of je nu om 14.00 uur ’s middags, of om 4 uur ’s nachts over Times Square loopt, je bent er nooit alleen en ik heb me ook nog nooit onveilig gevoeld.

Locatie Times Square

#NYfact
  • Times Square heeft zijn naam de danken aan de New York Times die ooit in het gebouw, wat nu bekent staat als One Times Square, zaten
  • dagelijks lopen gemiddeld 300.000 mensen over het plein
  • geschat wordt dat per jaar zo’n 50 miljoen mensen een bezoek brengen aan Times Square
  • De traditie van de New Year’s Eve ball drop is begonnen in 1907
  • One Times Square staat nagenoeg bijna leeg. Het gebouw haalt zijn 85% van inkomsten uit de reclameborden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *