Top of the Rock Observation Deck

Top of the Rock Observation Deck

360 graden uitzicht van New York

Wanneer iemand naar New York gaat, dan raad ik altijd de Top of the Rock aan in plaats van het Empire State Building. Natuurlijk is het Empire hét icoon van New York en misschien wel één van de bekendste gebouwen ter wereld, maar het heeft ook zijn nadelen. Zo kan het door de drukte vrij lang duren voordat je eindelijk boven bent & ben je eindelijk boven, dan is het vechten voor een plek!

Hoe anders is het op de Top of the Rock! OK, ik moet toegeven, door de jaren heen is het hier ook steeds drukker geworden, maar je kunt nog altijd vrij rap naar de top. In slechts 42 seconden sta op de 66ste verdieping. Je moet dan nog een klein stukje met de roltrap en je staat buiten! In plaats van een hek (zoals op het Empire State Building) hebben ze bij Top of the Rock gekozen voor glas. Je hebt dus een perfect uitzicht over Manhattan!

Wil je de drukte vermijden, neem dan de lift van 23.00 uur!

Let op; veel mensen weten niet dat het observatie dek uit 2 etages bestaat, je kunt nog met een trap naar boven. Van hier heb je een (bijna) 360 graden uitzicht over Manhattan. Op een zonnige dag kun je soms de omgeving in een straal van 25km zien!
De gemiddelde tijd om op het dek te blijven is 45 minuten, maar er is geen limiet aan hoelang je boven mag blijven.

 

Tickets kopen

Om de lange wachttijd voor het kopen van een ticket te vermijden is het verstandig om deze van te voren aan te schaffen. Je hebt hier 2 mogelijkheden voor:

Een ticket op een vaste dag & tijd.
Spreekt uiteraard helemaal voor zich! Je koopt van te voren een ticket voor een bepaalde datum en tijd, je meldt je bij de lift en binnen no-time sta je boven op het observatiedeck! Maar, let op! De term Wolkenkrabber komt niet zomaar uit de lucht vallen! Het kan natuurlijk altijd dat de wolken laag hangen op het moment dat jij naar boven gaat, dan kan ik je uit ervaring vertellen dat je niet heel ver kunt kijken! 😉

Boek hier je ticket en reserveer direct de tijd hoe laat je naar boven wilt!

Een flexibel ticket
Ook hartstikke handig natuurlijk, je koopt een ticket met een vrije datum en tijd! Overdag kan dit er wel voor zorgen dat je even in de rij moet wachten omdat er maar een x-aantal mensen boven op het dek worden toegelaten. Maar ben je toch al van plan om ’s avonds naar boven te gaan, dan loop je eigenlijk geen risico. Na 21.00 neemt de drukte op het dek aanzienlijk af en ga je net voor of zelfs met de laatste lift van 23.00 naar boven, heb je het dek bijna voor je alleen!

Boek hier je ticket met een flexibele datum & tijd

 

Locatie Top of the Rock Observation Deck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *