Transfer van JFK naar Manhattan

Hoe kom je van JFK in Manhattan?

John F. Kennedy International Airport ligt op een afstand van 13 mijl/24 kilometer van New York en is eenvoudig en snel bereikbaar. Op deze pagina tref je, in geheel willekeurige volgorde, een zestal mogelijkheden aan om de transfer van JFK naar Manhattan te maken!

Dit artikel gaat over John F. Kennedy International Airport (JFK), komt je vlucht aan op Newark Liberty International Aiport (EWR) lees dan hier verder!

AirTrain & Metro

Dit is de goedkoopste manier om van JFK naar Manhattan te reizen. In de terminal volg je de borden “AirTrain“. Let wel op dat JFK 3 verschillende AirTrains heeft rijden. 1 Trein blijft constant tussen de terminals pendelen, 1 trein heeft als eindpunt Howard Beach Station en 1 trein heeft als eindpunt Jamaica Station:
Howard Beach Station : Hier stap je eenvoudig over op de (A) naar Manhattan.
Jamaica Station : Hier stap je eenvoudig over op de (E) naar Manhattan.
Welk station en daarmee metrolijn je het beste kunt nemen is afhankelijk van je verblijfplaats. Heb je vragen over welke metro je het beste kunt nemen, neem dan gerust contact met me op!

VoordeelSnelle en goedkope verbinding tussen JFK en Manhattan.
NadeelTijdens de spits zitten de metro’s bomvol. Zeker zodra je door Manhattan rijdt worden de coupés steeds drukker. Het is niet altijd ideaal als je met je koffer trap of en trap moet slepen om over te stappen.

Reistijd : +/- 60 tot 90 minuten (afhankelijk van je verblijfplaats, inclusief AirTrain).
Kosten : $ 8 :  AirTrain $ 8, enkeltje metro $ 3 (Je kunt er ook voor kiezen om direct een metrokaart voor bijvoorbeeld 7 of 30 dagen te kiezen).

Boeken :
Je kunt de metro en/of AirTrain niet van te voren boeken. De AirTrain betaal je zodra je het Metrostation inloopt, betalen doe je aan een van de vele automaten. Als je vragen hebt over de werking van deze automaat, er loopt altijd genoeg personeel rond om je op weg te helpen!

Hier kun je lezen hoe het Metrosysteem van New York precies werkt

Als je ook van plan bent om met de (A) terug naar JFK te reizen, let dan op dat je de trein richting Rockaway Park of Far Rockaway neemt. De trein met als eindbestemming Lefferts-blvd stopt niet op Howard Beach! De eindbestemming staat op de zijkant van de metro aangegeven.

AirTrain & Trein (LIRR)

In de terminal volg je de borden “AirTrain“. Let wel op dat JFK 3 verschillende AirTrains heeft rijden. 1 Trein blijft constant tussen de terminals pendelen, 1 trein heeft als eindpunt Howard Beach Station en 1 trein heeft als eindpunt Jamaica Station. Om met de trein (Long Island Rail Road – LIRR) naar Manhattan te reizen kies je de AirTrain met als eindbestemming Jamaica Station.
Wil je met de trein van Jamaica Station naar Pennsylvania Station (Penn Station) in Manhattan, koop je ticket dan eenvoudig van te voren via de MTA eTix App.

VoordeelSnelle en goedkope verbinding tussen JFK en Manhattan (Penn Station).
Nadeel : Je komt aan op Penn Station, één van de drukste stations van Manhattan. Je zult je reis dan te voet, met de taxi of metro moeten vervolgen.

Reistijd : +/- 30 tot 45 minuten (inclusief de reistijd van de AirTrain en tot aan Penn Station).
Kosten : $ 7.50 (daluren) of $ 10.25 (spits) (dit is exclusief $ 5 voor de AirTrain, deze betaal je apart zodra je de AirTrain verlaat).

Taxi

Wat maakt je eerste reis naar New York compleet? Juist een rit in de wereldberoemde Yellow Cab! In de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats. Deze is heel eenvoudig te herkennen aan de lange rij met Yellow Cabs. Voordat je een taxi neemt zie je heel duidelijk welk tarief je moet betalen. Let op, dit bedrag is exclusief toll en fooi!

Zodra je door de douane bent, je koffer hebt opgehaald en de algemene terminal inloopt zul je worden aangesproken door verschillende personen die je allemaal een rit naar Manhattan aanbieden. Los van het feit dat dit illegaal is, zijn ze ook nog eens veel te duur plus je weet niet bij wie je in de auto stapt. Niet doen dus!

Voordeel De taxi brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waar en wanneer je moet overstappen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Een taxi is relatief duur, zeker als je reisgezelschap uit minder dan 4 personen bestaat. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in de spits zeker 60 minuten duurt voordat je in Manhattan bent.

Reistijd : +/- 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan en de drukte op de weg.
Kosten : $ 70 tot $ 80 inclusief toll en fooi.

Boeken :
Het is niet noodzakelijk om een taxi van te voren te boeken. Eenmaal in de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats en je bent snel genoeg op weg!
Meer informatie over het gebruik van de taxi lees je hier!

Shuttle service

Deze optie is ideaal voor wanneer je alleen of met 2 personen reist. Je boekt voor je vertrek een shuttle service en geeft tijdens of direct na het boeken je vluchtnummer en verblijfplaats door, eenmaal door de douane staat het busje klaar! Enige kanttekening is dat deze service vaak meerdere reizigers in 1 busje plaatst (shared ride). Het zou dus kunnen gebeuren dat je nog even moet wachten voordat je daadwerkelijk vertrekt. Het is ook mogelijk om een busje voor jezelf te huren, ideaal voor als je met een groter gezelschap reist. Denk bij het uitstappen wel nog even aan een fooi voor de chauffeur!

Voordeel : De shuttle service brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats. De shuttle service is goed betaalbaar en daarmee ideaal voor personen die alleen of met 2 reizen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Je zit vaak met meerdere personen in 1 bus. Eenmaal in Manhattan zal de shuttle meerdere locaties aandoen. Dit zorgt ervoor dat je reistijd toe kan nemen. Aan de andere kant krijg je wel een mooie tour door Manhattan en dat is op zich weer een voordeel!

Reistijd  60 tot 90 minuten, afhankelijk van de adressen van je medepassagiers.
Kosten : vanaf $ 21 (hotel of hostel) of $ 27 (overige verblijfplaats). Let op! Dit is exclusief fooi. De prijs is bepaald op basis van adres, dus het daadwerkelijke bedrag kan iets meer zijn.

Boeken :
GoAirlink NYC : 
Boek hier eenvoudig een transfer met GoAirlink NYC

Bus – NYC Express Bus

Eveneens een optie die ideaal is voor als je alleen of met 2 personen reist. Voor je vertrek boek je de bus en eenmaal op het vliegveld kun je je melden bij de NYC Express Bus balie in de aankomsthal. Je herkent de medewerkers aan een groene jas (winter) of een witte polo (zomer).
De bus stopt op 3 plekken in Manhattan; Port Authority Bus Terminal, Bryant Park met als laatste stop Grand Central Station. Heb je een hotel op of in de buurt van Times Square dan is de bus zeker een goede optie! Daarnaast is Port Authority één van de drukste metrostations van New York, dus je kunt je reis eenvoudig met de metro vervolgen. Als extra bonus krijg je onderweg van JFK richting van Manhattan een geweldig uitzicht over de skyline die steeds dichterbij komt.
Ligt je hotel tussen 23rd en 63rd street dan kun je gebruikmaken van de gratis shuttle service die je bij het hotel afzetten! om hiervan gebruik te maken dien je uit te stappen bij Grand Central Station. Voor de terugweg zul je zelf vervoer naar het vertrekpunt moeten regelen, ze komen je dus niet bij het hotel ophalen!

Voordeel : Goedkope verbinding tussen JFK en Midtown Manhattan. De bussen zijn voorzien van gratis wifi.
Nadeel De bus stopt op 3 plekken die horizontaal gezien in het verlengde van elkaar liggen (alle 3 de stops liggen op 42nd street). Wanneer je een hotel hier in de buurt hebt is dit natuurlijk ideaal. Ligt je hotel of verblijfplaats buiten het gebied 23rd en 63rd street zul je de reis met de taxi of metro moeten vervolgen.

Reistijd : +/- 45 tot 60 minuten.
Kosten $ 19 als je een enkeltje boekt, $ 36 als je direct een retourtje boekt (dit bedrag is inclusief service kosten).

Boeken :
Boek hier je enkeltje of retourtje met de NYC Express Bus!

Tot voor kort stond de NYC Express Bus nog bekent als de NYC Airporter! 

Uber

Een nieuwe speler en een serieuze concurrent van de Yellow Cabs; Uber. Boek voor je vertrekt een Uber en de chauffeur zal ervoor zorgen dat hij je in of bij de terminal komt ophalen. Een Uber zal je net als de taxi tot aan de deur van je verblijfplaats brengen. Tijdens de rit van Newark Airport naar Manhattan zie je de skyline steeds dichterbij komen.

Voordeel : Je reist eenvoudig van de terminal tot aan je verblijfplaats en de service staat gelijk aan die van een Yellow Cab, alleen veel goedkoper!
Nadeel : Je moet een Uber ruim van te voren boeken, dit kun je niet op het vliegveld regelen (tenzij je de app op je telefoon hebt staan en bereid bent om even op je Uber te wachten). Daarnaast is Uber geen officiële dienst, dus je weet niet bij wie je in de auto stapt.

Reistijd : +/- 45 tot 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan.
Kosten Vanaf $ 61 (Inclusief toll, exclusief fooi. Daadwerkelijke prijs is op basis van je verblijfplaats).

Boeken :
Boek hier snel en eenvoudig je Uber!

Locatie John F. Kennedy International Airport (JFK)Reacties 19

 1. Goedemorgen,
  Heeft u enig idee wat de kortste reistijd is naar Manhattan van JFK of Newark airport?
  En wat de taxirit ongeveer kost of privëshuttle?

 2. We gaan volgend jaar naar NYC. Tickets zijn al geboekt, mooie dikke korting bij KLM dankzij de werkgever. 😀
  Hebben voor nu even 2 vragen:

  1- Zijn met 4 volwassen. Wat is verstandiger, één kamer voor 4 of 2 kamers voor 2?
  2- Las al dat je met de Yellow Cab met 4 personen mag. Hebben voor een city trip, waarschijnlijk 2 grote koffers. Kan dat anno 2022/2023 nog steeds? Geen restricties nav Corona meer?

  Grt Hans

  1. Post
   Author

   Hi Hans,

   Tof dat jullie een reis naar NY hebben geboekt! Wat betreft je vragen:

   1. Of je met 2 of 4 man op een kamer gaat verblijven is een keuze tussen financieel & privacy. Het voordeel is dat je de kosten iets kunt drukken, het nadeel is dat je alles samen moet delen. Het is een afweging die je het beste zelf kunt maken natuurlijk. Ik kan natuurlijk niet bepalen wat jullie budget is, maar ik zou voor 2 kamers kiezen zodat je altijd even stoom kunt afblazen.

   2. Op dit moment zijn er geen restricties meer. Sinds 2 weken is ook de mondkapjesplicht in de metro omgezet naar een advies. Hoe dit zich in de toekomst gaat ontwikkelen blijft natuurlijk de vraag. Mijn advies is ook om, mocht corona toch weer terug komen, de ontwikkelingen goed in de gaten te houden!

 3. Hoi Sven, is het nodig om een shuttlebus vooraf te reserveren? Of kun je dat ook op JFK regelen? Dat zou in ons geval wel het handigst zijn. Dank!

  1. Post
   Author

   Hi Gerda.

   Het is niet perse nodig om een shuttle van te voren te boeken, dit kun je ook nog op JFK regelen. Ga hiervoor naar de GoAirlink balie in de aankomsthal. Het voordeel van je Shuttle van te voren boeken is dat je zeker van bent dat je plek gereserveerd is. Wanneer je dit op de luchthaven zelf regelt kan dit resulteren in een langere wachttijd.

 4. Hi,

  Volgend jaar staat onze trip naar the Big Apple gepland. Wij zijn met z’n 6en en hebben waarschijnlijk 4 koffers mee. Een mini van vooraf reserveren is dan aan te raden denk ik?
  Wij willen graag samen blijven en niet opsplitsen.

  1. Post
   Author

   Hi Marco,

   In dat geval is het inderdaad verstandig om van te voren een mini van te boeken. Bij aankomst op de luchthaven staat de taxi je op te wachten, ideaal!

 5. Hoi,

  Begrijp ik goed dat de bus(sen) maar tot een bepaalde tijd rijden (zie hierboven iets van de NYC express bus tot 19.00 uur, en weet je toevallig ook hoeveel tijd je ongeveer nodig hebt tussen landing/ophalen koffers en aankomst bij bus/metro e.d.

  1. Post
   Author

   Hoi Albert,

   De bussen rijden 24/7 tussen JFK & Manhattan. Vanaf JFK vertrekt er iedere 30 minuten een bus richting Manhattan. Van Manhattan terug naar JFK vertrekt er iedere 60 minuten een bus.
   De tijd van vliegtuig naar aankomsthal kan ontzettend variëren. Het is ook afhankelijk hoeveel vliegtuigen en op dat moment zijn aangekomen, dat kan weer een langere wachttijd voor de douane betekenen. Als je 30 tot 45 minuten als marge inbouwt moet dat goed lukken.

  1. Post
   Author
 6. Dag Tom,

  Wij reizen met 8 naar NY. Is het beter 2 taxi’s te nemen of een busje ? Moet je die busjes niet best op voorhand reserveren ?

  Thanks en groetjes,
  Marleen

  1. Post
   Author

   Hi Marleen!
   Taxi’n in New York hebben een maximum van 4 passagiers per taxi. Er rijden ook busjes, maar deze nemen maximaal 6 personen mee. Met 8 personen heb je dus altijd 2 taxi’n nodig. Kosten ongeveer $80 per taxi, komt uit op een totaal van $160.
   Dit is wel de goedkoopste oplossing voor jullie, echter zal de groep zich wel moeten opsplitsen. Voor $22 pp. heb je Shuttle die je van JFK direct naar de voordeur van het verblijf brengt. Kosten zijn iets duurder, maar je zult dan wel als groep samen kunnen reizen. Heb kan dan wel zijn dat er ook nog andere reizigers in de bus zitten. Voor slechts $20 meer heb je een prive shuttle die jullie op JFK komt ophalen en direct zonder tussenstop naar de voordeur van het verblijf brengt!
   Een shuttle kun je beter van te voren reserveren, als je met de taxi gaat loop je bij de aankomsthal naar buiten, hier staan de taxi’s te wachten.

 7. Hoi Tom ,

  Is het nodig om een taxi van te voren te reserveren voor 4 personen?
  Of kun je als je aan komt op JFK, ook zo instappen in een taxi?

  met vriendelijke groeten,
  Hester

  1. Post
   Author

   Hi Hester,

   Het is niet nodig om een taxi te reserveren. Deze staan op JFK netjes in de rij op je te wachten.

   Veel plezier in NY!

 8. Hoi Tom,

  Weet je toevallig ook of je die NYC Express Bus ook op JFK zelf kan regelen? Ik weet nml niet of we het gaan redden voor 19u (landen om 17.30). En anders hebben we die bustickets voor niks..

  Alvast bedankt!

  Groeten Sven

  1. Post
   Author

   Hoi Sven,

   Het kan qua tijd inderdaad vrij krap worden als je om 17.30 pas in New York aankomt. Als je op JFK aankomt dan heb je in de aankomsthal het zogenaamde “Port Authority Welcome Center”. Hier zijn verschillende Kiosks van onder andere bus- & shuttle services.
   Je zou bijvoorbeeld ook een Shuttle Service kunnen boeken. Bij het boeken dien je je vluchtgegevens door te geven zodat ze rekening houden met eventuele vertragingen.

 9. Hallo Tom, in oktober zullen mijn gezin en ik New York bezoeken. Ik zie bovenstaand de manieren om vanaf JFK naar Manhattan te komen. Vanzelfsprekend hoort een rit in een yellow cab bij de ervaring. Ik heb echter ergens gelezen dat er in de taxi maar 3 personen kunnen. Wij zijn met zn vieren (+ 4 stuks handbagage trolleys). Toch lees ik in hier dat jij meldt dat een taxi kan voor 4 personen? Graag hoor ik van je, met vriendelijke groeten, Angelique

  1. Post
   Author

   Hoi Angelique,

   Leuk dat je naar New York gaat! Een rit in een echte Yellow Cab hoort er dan eigenlijk wel bij! Tegenwoordig rijden er ook taxi busjes waar je gemakkelijk met 4 man plus (hand)bagage in meekunt. Voor zover ik het zie moet dat geen enkel probleem zijn!

   Veel plezier in New York!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *