Transfer van Newark Airport naar Manhattan

Hoe kom je van Newark Airport in Manhattan?

Newark Liberty International Airport ligt op een afstand van 19 mijl/30 kilometer van New York en is eenvoudig en snel bereikbaar. Op deze pagina tref je, in geheel willekeurige volgorde, een vijftal mogelijkheden aan om de transfer van Newark Airport naar Manhattan te maken!

Dit artikel gaat over Newark Liberty International Aiport (EWR), komt je vlucht aan op John F. Kennedy International Airport (JFK) lees dan hier verder!

AirTrain & Trein (NJ Transit)

De trein biedt een snelle verbinding tussen de terminals van Newark Airport en Pennsylvania Station (Penn Station) in Manhattan. Eenmaal in de terminal aangekomen volg je de borden “AirTrain”. Deze brengt je direct naar het treinstation waar je kunt overstappen in de trein richting Manhattan. Let wel op dat je een kaartje koopt voor de NJ Transit en niet de Amtrak, deze laatste is aanzienlijk duurder!

VoordeelSnelle en goedkope verbinding tussen Newark Airport en Manhattan.
NadeelDe treinen rijden tot aan Penn Station, midden in het hart van Manhattan (33rd street). Wanneer je verblijfplaats hier in de nabije omgeving ligt, is deze optie zeker het aanraden waard. Indien je verblijfplaats iets verder weg ligt, zul je de reis te voet, met de metro of taxi moeten vervolgen.

Reistijd : +/- 45 minuten (tot aan Penn Station, inclusief de AirTrain van terminal naar treinstation).
Kosten : $ 13 :  AirTrain $ 5,50 (deze kosten worden automatisch verrekend wanneer je een treinkaartje koopt).

Boeken :
Hier kun je de treinreis van Newark Airport naar Manhattan boeken!

Taxi

Wat maakt je eerste reis naar New York compleet? Juist een rit in de wereldberoemde Yellow Cab! In de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats. Deze is heel eenvoudig te herkennen aan de lange rij met Yellow Cabs. Voordat je een taxi neemt zie je heel duidelijk welk tarief je moet betalen. Let op, dit bedrag is exclusief toll en fooi!

Zodra je door de douane bent, je koffer hebt opgehaald en de algemene terminal inloopt zul je worden aangesproken door verschillende personen die je allemaal een rit naar Manhattan aanbieden. Los van het feit dat dit illegaal is, zijn ze ook nog eens veel te duur plus je weet niet bij wie je in de auto stapt. Niet doen dus!

Voordeel De taxi brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waar en wanneer je moet overstappen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Een taxi is relatief duur, zeker als je reisgezelschap uit minder dan 4 personen bestaat. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in de spits zeker 60 minuten duurt voordat je in Manhattan bent.

Reistijd : +/- 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan en de drukte op de weg.
Kosten : $ 80 t0t $ 100 inclusief toll en fooi.
Meer informatie over het gebruik van de taxi lees je hier!

Boeken :
Het is niet noodzakelijk om een taxi van te voren te boeken. Eenmaal in de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats en je bent snel genoeg op weg!

Shuttle service

Deze optie is ideaal voor wanneer je alleen of met 2 personen reist. Je boekt voor je vertrek een shuttle service en geeft tijdens of direct na het boeken je vluchtnummer en verblijfplaats door, eenmaal door de douane staat het busje klaar! Enige kanttekening is dat deze service vaak meerdere reizigers in 1 busje plaatst (shared ride). Het zou dus kunnen gebeuren dat je nog even moet wachten voordat je daadwerkelijk vertrekt. Het is ook mogelijk om een busje voor jezelf te huren, ideaal voor als je met een groter gezelschap reist. Denk bij het uitstappen wel nog even aan een fooi voor de chauffeur!

Voordeel : De shuttle service brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats. De shuttle service is goed betaalbaar en daarmee ideaal voor personen die alleen of met 2 reizen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Je zit vaak met meerdere personen in 1 bus. Eenmaal in Manhattan zal de shuttle meerdere locaties aandoen. Dit zorgt ervoor dat je reistijd toe kan nemen. Aan de andere kant krijg je wel een mooie tour door Manhattan en dat is op zich weer een voordeel!

Reistijd  60 tot 90 minuten, afhankelijk van de adressen van je medepassagiers.
Kosten : vanaf $ 21 (hotel of hostel) of $ 27 (overige verblijfplaats). Let op! Dit is exclusief fooi. De prijs is bepaald op basis van adres, dus het daadwerkelijke bedrag kan iets meer zijn.

Boeken :
GoAirlink NYC : 
Boek hier eenvoudig een transfer met GoAirlink NYC

Bus – Newark Airport Express

Eveneens een optie die ideaal is voor als je alleen of met 2 personen reist. Voor je vertrek boek je de bus en eenmaal op het vliegveld volg je de borden naar het opstappunt. De bus stopt op 3 plekken in Manhattan; Port Authority Bus Terminal, Bryant Park met als laatste stop Grand Central Station. Heb je een hotel op of in de buurt van Times Square dan is de bus zeker een goede optie! Daarnaast is Port Authority één van de drukste metrostations van New York, dus je kunt je reis eenvoudig met de metro vervolgen. Als extra bonus krijg je onderweg van Newark Airport richting van Manhattan een geweldig uitzicht over de skyline die steeds dichterbij komt. Zorg ervoor dat je een plekje aan de kant van de chauffeur kiest, zo heb je net voordat je de Lincoln Tunnel naar Manhattan induikt het beste uitzicht!

Voordeel : Goedkope verbinding tussen Newark Airport en Midtown Manhattan.
Nadeel De bus stopt op 3 plekken die horizontaal gezien in het verlengde van elkaar liggen (alle 3 de stops liggen op 42nd street). Wanneer je een hotel hier in de buurt hebt is dit natuurlijk ideaal. Ligt je hotel iets meer down- of uptown, dan zul je te voet, met de taxi of metro verder moeten reizen.

Reistijd : +/- 60 minuten (tot aan Port Authority Bus Terminal, de eerste stop).
Kosten $ 17 als je een enkeltje boekt, $ 29 als je direct een retourtje boekt (dit bedrag is inclusief service kosten).

Boeken :
Boek hier je enkeltje of retourtje met de Newark Airport Express

Uber

Een nieuwe speler en een serieuze concurrent van de Yellow Cabs; Uber. Boek voor je vertrekt een Uber en de chauffeur zal ervoor zorgen dat hij je in of bij de terminal komt ophalen. Een Uber zal je net als de taxi tot aan de deur van je verblijfplaats brengen. Tijdens de rit van Newark Airport naar Manhattan zie je de skyline steeds dichterbij komen.

Voordeel : Je reist eenvoudig van de terminal tot aan je verblijfplaats en de service staat gelijk aan die van een Yellow Cab, alleen veel goedkoper!
Nadeel : Je moet een Uber ruim van te voren boeken, dit kun je niet op het vliegveld regelen (tenzij je de app op je telefoon hebt staan en bereid bent om even op je Uber te wachten). Daarnaast is Uber geen officiële dienst, dus je weet niet bij wie je in de auto stapt.

Reistijd : +/- 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan.
Kosten Vanaf $ 45 (Inclusief toll, exclusief fooi. Daadwerkelijke prijs is op basis van je verblijfplaats).

Boeken :
Boek hier snel en eenvoudig je Uber!

Locatie Newark Liberty International Airport (EWR)Reacties 19

 1. Hallo Tom,

  Wij reizen volgende week met 2 gezinnen van 4 personen af naar New York. Komen in newark aan. We Willen graag op de snelst mogelijke manier naar ons hotel in manhattan (7 mins lopen van penn station). We komen om 12 uur smiddags aan. Welke opties kun je ons adviseren. Alvast dank voor je antwoord.

 2. Hallo Tom,
  Zoals aangegeven in mijn vorige mail/ vraag ! Gaan wij 23 december met 6 personen naar NY voor 5 nachten.
  Wij maken ons alleen een beetje ongerust over de corona cijfers!
  Denk jij dat de winkels en horeca gewoon open blijven?
  Of wat raad jij ons aan wat betreft wel of niet te vertrekken naar NY.

  Mvg
  Flip Wouters

  1. Post
   Author

   Hoi Flip, bedankt voor je bericht en ik begrijp je vraag volledig. En hoewel ik je graag een antwoord op je vraag zou willen geven, kan ik eigenlijk alleen maar adviseren om mbt het laatste reisadvies en ontwikkeoling van de Omikron variant de sites van de Rijksoverheid, Amerikaanse regering en NYC.gov te checken.

 3. Hallo Tom,

  Wij gaan van 23 december tm 28 december met 6 personen naar NY.

  We landen op newark !
  Hoe kunnen we het beste naar ons hotel Moxy op timessquare komen ?

  Ik las op jou site dat jij Carmel Car en Limo aanraadde !
  Klopt het dan dat dat ongeveer $70 dollar kost ex tol en fooi voor 6 personen kost ?

  Mvg
  Flip Wouters

  1. Post
   Author

   Hi Flip,

   Dat is ook een beetje afhankelijk van welk type auto je neemt. Een Full Size Van heb je voor $70,-, dat is idd ex tol & fooi. Heb je iets meer bagage en past het niet in de Van, , dan moet je upgraden naar de SUV. Deze begint op $90 (ex tol en fooi).

 4. Hoi Tom,
  Wij reizen op 17 december naar NY. Vliegen op New Ark (landen daar 11.30 uur).
  We zijn met 6 personen en ons hotel ligt in de wijk Soho.
  Kun jij ons adviseren hoe we per trein daar het beste komen?
  Of heb je nog een ander idee hoe we het beste kunnen reizen naar ons hotel

  1. Post
   Author
 5. wij komen met 2 dames op 17 februari aan in Newark international en moeten naar Fluching in Queens
  Wat is de beste oplossing voor de transfer en wat zijn de prijzen

  1. Post
   Author

   Hallo Dorine.

   1 Optie om van Newark Airport naar Flushing, Queens te reizen is met de trein. Op Newark Airport volg je de borden naar NJ Transit. Hier stop je op de trein richting Penn Station New York. Een enkele reis duur ongeveer 30 minuten en kost $ 15,25 per persoon. Op Penn Station stap je over de trein van LIRR en stapt uit op Flushing Main Street. Deze reis duurt ongeveer 21 minuten en kost $ 10,75 (in de spits) per persoon. De kaarten voor het 2e gedeelte van je trip kun je snel en eenvoudig boeken via de MTA eTix app die je kunt installeren op je telefoon (Android en iPhone).

   De 2e optie is een privetransfer via Carmel Limo Services. Hier boek je een privetaxi die je in 1x van Newark naar het adres in Flushing Queens brengt. Op basis van je aanvraag heb ik de prijsberekening een willekeurig adres in Flushing opgeven en de kosten bedragen $ 70. Let wel, dit is exclusief fooi en toll.

   Een Yellow cab is uiteraard ook nog een optie, maar qua prijs zal deze nooit goedkoper zijn dan de prive transfer die hierboven staat.

 6. Beste Tom,

  Wat mooi dat je iedereen op deze manier helpt met het vinden van de weg in NY.

  Ik heb ook een vraagje: ik ga in februari 2020 naar NY met mijn gezin (5 personen) en land rond het middaguur op Newark. Kun je adviseren wat de beste manier is om (met 5 personen) van Newark Airport naar 49th street te komen? Op zich lijkt een taxi mij het leukst, een ‘Yellow cab’ moet je ook meegemaakt hebben, maar passen hier wel 5 passagiers in?

  Bij voorbaat dank voor je reactie.

  Vriendelijke groet,

  Rik

  1. Post
   Author

   Hi Rik,

   Een Yellow Cab is natuurlijk de ultieme manier om van Newark naar Manhattan te reizen. Echter, het maximum aantal passagiers in een taxi is 4. Helaas valt de taxi voor jullie dus af!
   Je zou wel een shared ride kunnen boeken (zie kopje Shuttle) maar deze kan ook op andere plekken stoppen, dus je reis naar het verblijf iets langer laten duren.

   Je zou ook eens kunnen kijken naar de optie om een prive taxi te huren. Qua kosten zo goed als gelijk aan een Yellow Cab (rond de $60, exclusief fooi en tol). Het voordeel is dat de taxi je op Newark al staat op te wachten en je direct naar de voordeur van je verblijf brengt.
   Neem eens een kijkje op de site van Carmel

 7. Dag Tom, wij hebben een kleine 12u wachttijd in Newark en vragen ons af of we in die tijd een blitsbezoekje zouden kunnen doen. We komen aan zondag 21 juli om 12u en vertrekken er terug om 23u45. 1 uur douane bij aankomst en 2u vooraf terug in de luchthaven, 1 u naar Manhattan (of elders) en 1u terug naar Newark. Rest grof gerekend: 7u om een toertje te doen. Lijkt me wel aangenamer dan een halve dag in de luchthaven rondhangen. Kunnen we onze bagage kwijt (locker of storage) voor die tijd?
  gr martine

  1. Post
   Author

   Hallo Martine. Er is een mogelijkheid om je koffers tijdelijk achter te laten op Newark Airport. Let wel dat de tijd die je hebt vrij krap is, bij de grof geschatte 7 uur moet je ook nog de tijd van het stallen & ophalen van je bagage tellen, al met al 30 minuten schat ik (grof geschat). Dat maakt dat je grofweg 6.5 uur hebt om New York te verkennen. Niet onmogelijk, maar krap!!
   Denk er ook aan dat je een ESTA nodig hebt om de VS binnen te komen (afhankelijk waar je aansluitende vlucht naartoe gaat).

   Ben je van overtuigd dat je dit gaat doen en Je hebt hulp nodig bij het maken van een snelle planning, neem via mail of het contactformulier gerust contact met me op

 8. Hallo Tom,
  Wij (2 vrouwen van 44 en 31) zijn over 2 weken in NY. We komen aan op EWR rond 2pm. Ons hotel ligt op Grand str. Chinatown. We twijfelen nog over hoe daar te komen. Taxi? Kosten? Of met de NJ Transit en dan de subway? Laatste zou denk ik met 2 overstapmomenten zijn. Of toch een shuttle, maar we huiveren een beetje voor lange wachttijden op de shuttlebus. Wat adviseer je ons? Bedankt alvast!

  1. Post
   Author

   Hi Nicoline!
   Tijdens het boeken van een Shuttle Service kun je het vluchtnummer opgeven. Ze houden dan rekening met eventuele vertragingen bij de douane en zodra je alle poespas op het vliegveld hebt gehad zal het busje voor je klaarstaan.

   Een taxi kan, deze zal je ergens tussen de $50 & $70 kosten. (je moet als passagier de tol betalen en vergeet de fooi niet)! Je hoeft van tevoren niets te regelen, voor de terminal staan er genoeg in de rij.

   Met de trein is een mogelijkheid en je hebt inderdaad maar 2 overstapmomenten (3 als je ook het overstap moment van Airport Train naar Newark Railway meetelt). Afhankelijk van je exacte locatie op Grand Street kun je dan met de Rode (1 of 2), Blauwe (A, C of E) of de Gele (N, Q, R of W).
   Let wel; als je om 2pm op Newark landt en door de Douane bent (ik tel hier altijd een 1 voor, maar kan sneller tegenwoordig); 3pm. Trein naar Penn Station (+/- 45); 3:45pm. Tegen die tijd begint het al drukker te worden in de metro’s ivm spits. Zelf kies ik altijd voor zoveel mogelijk reizen met de metro, maar deze optie is dus afhankelijk van hoe comfortabel jullie je erbij voelen om met koffers tijdens de spits te reizen. Reistijd met de metro is +/- 10 tot 15 minuten.

   Voor een eerste keer New York en gelet de tijd dat jullie in Manhattan aan zullen komen zou ik zeggen; keep it simple en laat je lekker voor de deur van je hotel afzetten :).

 9. Dag Tom,
  Denk je dat taxichauffeurs het accepteren als je met vier personen en 2 koffers een rit van Newark naar Manhattan wilt? Wij zouden natuurlijk graag met zijn vieren 1 taxi delen…
  Gr Heleen

  1. Post
   Author

   Hoi Marleen!
   Een rit voor 4 personen is geen enkel probleem. De taxi standplaats op Newark werkt als volgt. Buiten staat een rij taxi’s voor een loket. Bij het loketje geef je aan met hoeveel personen je bent en waar je heen moet. De medewerker roept aan de hand van je bagage een taxi op.

   Veel plezier in New York!

 10. Hallo,

  Wat is de beste optie om vanaf Newark Airport naar een privé adres te reizen?
  Wij (2 personen) landen 17 augustus om 00:40 AM op Newark Airport en verblijven in 593 Riverside Dr, New York, NY 10031

  Wij kezen en horen. Eel dat de metro niet aan te raden is ‘s nachts.

  Wij horen het graag.

  1. Post
   Author

   Hallo!

   Wat betreft de metro ’s nachts gelden eigenlijk dezelfde regels als het OV in Nederland; probeer niet op te vallen en ben alert. Zelf voel ik mij nooit onveilig als ik ’s nachts met de metro reis. Voel je je echt onveilig, blijf dan tijdens het instappen in de buurt van het loket wachten (veel stations zijn nog bemand) en stap midden in de trein in. Hier zit ook de conducteur.

   Newark Airport is niet direct aangesloten op het Metro netwerk van New York. Omdat jullie ’s nachts aankomen zou ik persoonlijk gewoon een taxi nemen. Veilig, snel (’s nachts is er bijna geen verkeer op de weg) en hij zet jullie voor de deur af. Met het OV kan, maar bedenk wel dat jullie ’s nachts aankomen, dus de jetlag en vermoeidheid zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je enigszins gedesorienteerd bent.

   Veel plezier in New York!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *