Transfer van Newark Airport naar Manhattan

Hoe kom je van Newark Airport in Manhattan?

Newark Liberty International Airport ligt op een afstand van 19 mijl/30 kilometer van New York en is eenvoudig en snel bereikbaar. Op deze pagina tref je, in geheel willekeurige volgorde, een vijftal mogelijkheden aan om de transfer van Newark Airport naar Manhattan te maken!

Dit artikel gaat over Newark Liberty International Aiport (EWR), komt je vlucht aan op John F. Kennedy International Airport (JFK) lees dan hier verder!

 

AirTrain & Trein (NJ Transit)

De trein biedt een snelle verbinding tussen de terminals van Newark Airport en Pennsylvania Station (Penn Station) in Manhattan. Eenmaal in de terminal aangekomen volg je de borden “AirTrain”. Deze brengt je direct naar het treinstation waar je kunt overstappen in de trein richting Manhattan. Let wel op dat je een kaartje koopt voor de NJ Transit en niet de Amtrak, deze laatste is aanzienlijk duurder!

VoordeelSnelle en goedkope verbinding tussen Newark Airport en Manhattan.
NadeelDe treinen rijden tot aan Penn Station, midden in het hart van Manhattan (33rd street). Wanneer je verblijfplaats hier in de nabije omgeving ligt, is deze optie zeker het aanraden waard. Indien je verblijfplaats iets verder weg ligt, zul je de reis te voet, met de metro of taxi moeten vervolgen.

Reistijd : +/- 45 minuten (tot aan Penn Station, inclusief de AirTrain van terminal naar treinstation).
Kosten : $ 13 :  AirTrain $ 5,50 (deze kosten worden automatisch verrekend wanneer je een treinkaartje koopt).

Boeken :
Hier kun je de treinreis van Newark Airport naar Manhattan boeken!

 

Taxi

Wat maakt je eerste reis naar New York compleet? Juist een rit in de wereldberoemde Yellow Cab! In de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats. Deze is heel eenvoudig te herkennen aan de lange rij met Yellow Cabs. Voordat je een taxi neemt zie je heel duidelijk welk tarief je moet betalen. Let op, dit bedrag is exclusief toll en fooi!

Zodra je door de douane bent, je koffer hebt opgehaald en de algemene terminal inloopt zul je worden aangesproken door verschillende personen die je allemaal een rit naar Manhattan aanbieden. Los van het feit dat dit illegaal is, zijn ze ook nog eens veel te duur plus je weet niet bij wie je in de auto stapt. Niet doen dus!

Voordeel De taxi brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats! Je hoeft je dus geen zorgen te maken over waar en wanneer je moet overstappen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Een taxi is relatief duur, zeker als je reisgezelschap uit minder dan 4 personen bestaat. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in de spits zeker 60 minuten duurt voordat je in Manhattan bent.

Reistijd : +/- 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan en de drukte op de weg.
Kosten : $ 80 t0t $ 100 inclusief toll en fooi.

Boeken :
Het is niet noodzakelijk om een taxi van te voren te boeken. Eenmaal in de terminal volg je de borden naar de officiële taxistandplaats en je bent snel genoeg op weg!

 

Shuttle service

Deze optie is ideaal voor wanneer je alleen of met 2 personen reist. Je boekt voor je vertrek een shuttle service en geeft tijdens of direct na het boeken je vluchtnummer en verblijfplaats door, eenmaal door de douane staat het busje klaar! Enige kanttekening is dat deze service vaak meerdere reizigers in 1 busje plaatst (shared ride). Het zou dus kunnen gebeuren dat je nog even moet wachten voordat je daadwerkelijk vertrekt. Het is ook mogelijk om een busje voor jezelf te huren, ideaal voor als je met een groter gezelschap reist. Denk bij het uitstappen wel nog even aan een fooi voor de chauffeur!

Voordeel : De shuttle service brengt je van de terminal tot aan de deur van je verblijfplaats. De shuttle service is goed betaalbaar en daarmee ideaal voor personen die alleen of met 2 reizen. Onderweg richting Manhattan zie je de wereldberoemde skyline steeds dichterbij komen.
Nadeel : Je zit vaak met meerdere personen in 1 bus. Eenmaal in Manhattan zal de shuttle meerdere locaties aandoen. Dit zorgt ervoor dat je reistijd toe kan nemen. Aan de andere kant krijg je wel een mooie tour door Manhattan en dat is op zich weer een voordeel!

Reistijd  60 tot 90 minuten, afhankelijk van de adressen van je medepassagiers.
Kosten : vanaf $ 21 (hotel of hostel) of $ 27 (overige verblijfplaats). Let op! Dit is exclusief fooi. De prijs is bepaald op basis van adres, dus het daadwerkelijke bedrag kan iets meer zijn.

Boeken :
Super Shuttle : Boek hier eenvoudig een transfer met Super Shuttle
GoAirlink NYC : 
Boek hier eenvoudig een transfer met GoAirlink NYC

ACTIE ; T/m 31 December krijg je 5% korting op je transfer met GoAirlink NYC, gebruik hiervoor de code “SAVES“.

 

Bus – Newark Airport Express

Eveneens een optie die ideaal is voor als je alleen of met 2 personen reist. Voor je vertrek boek je de bus en eenmaal op het vliegveld volg je de borden naar het opstappunt. De bus stopt op 3 plekken in Manhattan; Port Authority Bus Terminal, Bryant Park met als laatste stop Grand Central Station. Heb je een hotel op of in de buurt van Times Square dan is de bus zeker een goede optie! Daarnaast is Port Authority één van de drukste metrostations van New York, dus je kunt je reis eenvoudig met de metro vervolgen. Als extra bonus krijg je onderweg van Newark Airport richting van Manhattan een geweldig uitzicht over de skyline die steeds dichterbij komt. Zorg ervoor dat je een plekje aan de kant van de chauffeur kiest, zo heb je net voordat je de Lincoln Tunnel naar Manhattan induikt het beste uitzicht!

Voordeel : Goedkope verbinding tussen Newark Airport en Midtown Manhattan.
Nadeel De bus stopt op 3 plekken die horizontaal gezien in het verlengde van elkaar liggen (alle 3 de stops liggen op 42nd street). Wanneer je een hotel hier in de buurt hebt is dit natuurlijk ideaal. Ligt je hotel iets meer down- of uptown, dan zul je te voet, met de taxi of metro verder moeten reizen.

Reistijd : +/- 60 minuten (tot aan Port Authority Bus Terminal, de eerste stop).
Kosten $ 17 als je een enkeltje boekt, $ 29 als je direct een retourtje boekt (dit bedrag is inclusief service kosten).

Boeken :
Boek hier je enkeltje of retourtje met de Newark Airport Express

 

Uber

Een nieuwe speler en een serieuze concurrent van de Yellow Cabs; Uber. Boek voor je vertrekt een Uber en de chauffeur zal ervoor zorgen dat hij je in of bij de terminal komt ophalen. Een Uber zal je net als de taxi tot aan de deur van je verblijfplaats brengen. Tijdens de rit van Newark Airport naar Manhattan zie je de skyline steeds dichterbij komen.

Voordeel : Je reist eenvoudig van de terminal tot aan je verblijfplaats en de service staat gelijk aan die van een Yellow Cab, alleen veel goedkoper!
Nadeel : Je moet een Uber ruim van te voren boeken, dit kun je niet op het vliegveld regelen (tenzij je de app op je telefoon hebt staan en bereid bent om even op je Uber te wachten). Daarnaast is Uber geen officiële dienst, dus je weet niet bij wie je in de auto stapt.

Reistijd : +/- 60 minuten, afhankelijk van je verblijfplaats in Manhattan.
Kosten Vanaf $ 45 (Inclusief toll, exclusief fooi. Daadwerkelijke prijs is op basis van je verblijfplaats).

Boeken :
Boek hier snel en eenvoudig je Uber!

 

Locatie Newark Liberty International Airport (EWR)New York liefhebben Pur Sang.
In 2003 stond ik voor het eerst op Times Square! Sinds die dag heeft de stad mij te pakken en ben ik er (bijna) ieder jaar teruggekeerd.
Met deze blog wil ik mijn passie voor New York met jullie delen en jullie voorzien van handige tips, leuke wetenswaardigheden, do & don’ts.

Heb je een vraag, dan mag je me die natuurlijk altijd stellen. Neem bijvoorbeeld contact met me op of laat een reactie achter onder dit artikel!

Have a good one!

Reacties

 1. Hallo Tom,
  Wij (2 vrouwen van 44 en 31) zijn over 2 weken in NY. We komen aan op EWR rond 2pm. Ons hotel ligt op Grand str. Chinatown. We twijfelen nog over hoe daar te komen. Taxi? Kosten? Of met de NJ Transit en dan de subway? Laatste zou denk ik met 2 overstapmomenten zijn. Of toch een shuttle, maar we huiveren een beetje voor lange wachttijden op de shuttlebus. Wat adviseer je ons? Bedankt alvast!

  1. Author

   Hi Nicoline!
   Tijdens het boeken van een Shuttle Service kun je het vluchtnummer opgeven. Ze houden dan rekening met eventuele vertragingen bij de douane en zodra je alle poespas op het vliegveld hebt gehad zal het busje voor je klaarstaan.

   Een taxi kan, deze zal je ergens tussen de $50 & $70 kosten. (je moet als passagier de tol betalen en vergeet de fooi niet)! Je hoeft van tevoren niets te regelen, voor de terminal staan er genoeg in de rij.

   Met de trein is een mogelijkheid en je hebt inderdaad maar 2 overstapmomenten (3 als je ook het overstap moment van Airport Train naar Newark Railway meetelt). Afhankelijk van je exacte locatie op Grand Street kun je dan met de Rode (1 of 2), Blauwe (A, C of E) of de Gele (N, Q, R of W).
   Let wel; als je om 2pm op Newark landt en door de Douane bent (ik tel hier altijd een 1 voor, maar kan sneller tegenwoordig); 3pm. Trein naar Penn Station (+/- 45); 3:45pm. Tegen die tijd begint het al drukker te worden in de metro’s ivm spits. Zelf kies ik altijd voor zoveel mogelijk reizen met de metro, maar deze optie is dus afhankelijk van hoe comfortabel jullie je erbij voelen om met koffers tijdens de spits te reizen. Reistijd met de metro is +/- 10 tot 15 minuten.

   Voor een eerste keer New York en gelet de tijd dat jullie in Manhattan aan zullen komen zou ik zeggen; keep it simple en laat je lekker voor de deur van je hotel afzetten :).

 2. Dag Tom,
  Denk je dat taxichauffeurs het accepteren als je met vier personen en 2 koffers een rit van Newark naar Manhattan wilt? Wij zouden natuurlijk graag met zijn vieren 1 taxi delen…
  Gr Heleen

  1. Author

   Hoi Marleen!
   Een rit voor 4 personen is geen enkel probleem. De taxi standplaats op Newark werkt als volgt. Buiten staat een rij taxi’s voor een loket. Bij het loketje geef je aan met hoeveel personen je bent en waar je heen moet. De medewerker roept aan de hand van je bagage een taxi op.

   Veel plezier in New York!

 3. Hallo,

  Wat is de beste optie om vanaf Newark Airport naar een privé adres te reizen?
  Wij (2 personen) landen 17 augustus om 00:40 AM op Newark Airport en verblijven in 593 Riverside Dr, New York, NY 10031

  Wij kezen en horen. Eel dat de metro niet aan te raden is ‘s nachts.

  Wij horen het graag.

  1. Author

   Hallo!

   Wat betreft de metro ‘s nachts gelden eigenlijk dezelfde regels als het OV in Nederland; probeer niet op te vallen en ben alert. Zelf voel ik mij nooit onveilig als ik ‘s nachts met de metro reis. Voel je je echt onveilig, blijf dan tijdens het instappen in de buurt van het loket wachten (veel stations zijn nog bemand) en stap midden in de trein in. Hier zit ook de conducteur.

   Newark Airport is niet direct aangesloten op het Metro netwerk van New York. Omdat jullie ‘s nachts aankomen zou ik persoonlijk gewoon een taxi nemen. Veilig, snel (‘s nachts is er bijna geen verkeer op de weg) en hij zet jullie voor de deur af. Met het OV kan, maar bedenk wel dat jullie ‘s nachts aankomen, dus de jetlag en vermoeidheid zullen er waarschijnlijk voor zorgen dat je enigszins gedesorienteerd bent.

   Veel plezier in New York!

Laat een bericht achter