Wandelen naar Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park is een park in Brooklyn en biedt een geweldig uitzicht op de Manhattan Skyline & de Brooklyn Bridge. Een bezoek aan het park is perfect te combineren met een wandeling over de Brooklyn Bridge.

Dit ten zuid/westen van Manhattan gelegen park biedt een geweldig uitzicht over de Manhattan Skyline, Brooklyn Bridge, Manhattan Bridge, het Empire State Building en zelfs het Vrijheidsbeeld. Het park is eenvoudig en zeer goed te voet bereikbaar, je moet alleen even de lengte van de Brooklyn Bridge trotseren. Eenmaal in Brooklyn aangekomen neem je de trappen naar beneden en sla je naar links. Je hebt nu de keuze om links af te slaan, dit brengt je tot aan de voet van de Brooklyn Bridge, of rechtdoor te lopen zodat je tussen de Brooklyn Bridge en Manhattan Bridge uitkomt. Beide locaties bieden overigens een geweldig uitzicht en je kunt nog altijd via een pad naar de andere locatie wandelen.

Squibb Park Bridge

Als je de oversteek naar Brooklyn Bridge Park hebt gemaakt kan ik ook aanraden om een bezoek te brengen aan de Squibb Park Bridge. Deze voetgangersbrug voert je naar een hoger gelegen promenade voor een nòg beter uitzicht over Manhattan en de Brooklyn Bridge. Bijkomend voordeel is dat veel toeristen dit plekje nog niet hebben ontdekt, dus je kunt hier relatief rustig rondwandelen

Bereikbaarheid Brooklyn Bridge Park

Te voet
Het park is zoals gezegd eenvoudig te voet bereikbaar, trek voor de wandeling zeker 45 minuten tot 1 uur uit.

Met de fiets
Je kunt ook een fiets huren. bij voorbeeld de Citibike. Je hebt deze fiets dan 30 minuten tot je beschikking, tijd genoeg om de brug over te fietsen en de fiets weer te stallen. Bij City Hall Park is een Citibike stalling, wanneer hier fietsen beschikbaar zijn kun je deze bij Brooklyn Bridge Park weer stallen.

Met de Metro
Uiteraard kun je ook met de Metro de oversteek maken. Hiervoor pak je de (A) of (C) downtown. Je stapt uit bij High Street – Brooklyn Bridge Station.

Locatie Brooklyn Bridge Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *