Brooklyn Bridge

Een wandeling over de Brooklyn Bridge

Misschien wel de bekendste brug ter wereld.

De Brooklyn Bridge is een van de oudste bruggen en misschien wel de bekendste brug van de Verenigde Staten en verbindt de boroughs Manhattan en Brooklyn met elkaar. De brug is, ondank de totale lengte van de brug 1825 meter, prima te voet te verkennen. Trek voor een enkeltje oversteek ongeveer 30 minuten uit. Maak je deze wandeling op een hete zomerdag, neem dan een flesje water mee.

Let op:
De Brooklyn Bridge is een brug die door New Yorkers actief wordt gebruikt om van en naar Brooklyn te gaan. Om fietsers en voetgangers van elkaar gescheiden te houden hebben ze midden over de brug een witte lijn getrokken; voetgangers rechts, fietsers links. Maak niet de klassieke fout door zonder omkijken het fietspad op te lopen. Kijk dus, voordat je een foto van de skyline wil maken goed om je heen of er geen fietsers aankomen, je bent niet de eerste die een ongeluk zou veroorzaken.
Wil je de brug op de fiets verkennen, dan kun je eenvoudig een Citibike huren. Let wel dat je de fiets dan maar 30 minuten in bruikleen hebt, daarna moet je hem weer inleveren of er worden kosten in rekening gebracht!

Bereikbaarheid van de Brooklyn Bridge

Gelegen in Lower Manhattan is de Brooklyn Bridge prima te combineren met een bezoek aan de Freedom Tower, Little Italy, China Town en uiteraard Brooklyn. De brug begint by City Hall Park en van daaruit kun je eenvoudig de brug oplopen.
Je kunt de Brooklyn Bridge eenvoudig bereiken met de metrolijnen:

 • Brooklyn Bridge (4)(5)(6) 
 • City Hall (R)(W)
 • Park Place (2)(3)
 • Chambers Street (A)(C)(E)
 • Of op 5 tot 10 minuten lopen vanuit de Freedom Tower & Battery Park.

Locatie Brooklyn Bridge

#NYfact

 • De Brooklyn Bridge is op 24 mei 1883 geopend
 • Om de sceptische New Yorkers van de sterkte van de brug te overtuigen heeft P.T. Ambaum in 1884 een parade van 21 olifanten over de brug laten marcheren
 • De afmetingen van de brug zijn: 1825,4 m. lang, 25,9 m. breed & 84,3 m. hoog

tip: Blaas even stoom af in het tegenover de brug gelegen City Hall Park

Reacties 2

 1. After a visit of Coney Island beach I like to walk the bridge from the Tillary crossing. I don’t see any directions from this side.

  1. Post
   Author

   Hi Hanneke, bedankt voor je bericht! Ik probeer deze site constant bij te werken en nieuwe tips toe te voegen! Op dit moment heb ik nog niet alle benodigde items zodat ik een volledig artikel kan vullen, maar hier wordt zeker aan gewerkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *