wat-allemaal-meenemen-naar-new-york

Wat moet je allemaal meenemen naar New York

Alles wat je nodig hebt in één overzicht!

Je hebt de reis naar geboekt maar wat moet je allemaal meenemen naar New York? Als je ervoor zorgt dat je onderstaande zeken bij je hebt, kun je in ieder geval de eerste dagen doorkomen en niet voor verassingen komen te staan. Voor het gemak zijn de meest logische en standaard items (denk aan een tandenborstel, ondergoed, kleren, medicijnen) et cetera niet in deze lijst opgenomen.

1. Paspoort

Ok, toegeven. Eigenlijk hoort je paspoort bij de meest logische en standaard items. Toch is het belangrijk om mee te nemen! Met je ID-kaart is het namelijk niet mogelijk om naar de VS te reizen. Je paspoort moet op zijn minst geldig zijn zolang je in de VS verblijft. Kinderen en baby’s kunnen niet meereizen op het paspoort van de ouders en hebben een eigen paspoort nodig!
Let op; de vermelde geldigheid van het paspoort is enkel van toepassing als je reist op basis van een toeristenvisum.

2. ESTA aanvraag

Voor reizen naar de Verenigde Staten is het invullen van een ESTA formulier verplicht. Let op, dit is nog geen garantie dat je het land daadwerkelijk binnen mag!
Houdt er rekening mee dat je de ESTA formulier uiterlijk 48 uur voor het vertrek van je reis hebt ingediend. Voor reizigers die voor het eerst naar de VS reizen kan de goedkeuring een paar minuten tot een paar dagen duren. Ben je een terugkerende reiziger, dan is je aanvraag meestal direct goedgekeurd.
De kosten per aanvraag bedragen $14,- en dienen direct online via credit card of PayPal te worden voldaan.

Hier kun je de aanvraag voor je ESTA indienen

3. Creditcard

Reis je naar de VS, dan is moet je er altijd voor zorgen dat je altijd een creditcard bij je hebt! Hoewel je in de meeste winkels ook kunt betalen met je bankpas, is de creditcard veel meer ingeburgerd.
Als de bank je (om welke reden dan ook) geen Credit Card wil verstrekken, dan kun je ook gebruikmaken van een Prepaid Credit Card, deze worden verstrekt door bijvoorbeeld Travelex. Het principe is eenvoudig. Je stort een bepaald bedrag op de Credit Card en betaald hier alle rekeningen mee.
Deze kaart is ook handig als je bijvoorbeeld met een aantal vrienden naar New York reist. Je stort een gezamenlijk bedrag op de Credit Card en betaalt hier alle rekeningen mee. Geen gedoe meer achteraf!

4. Bankpas met Maestro

Je bankpas dient geschikt te zijn voor betalingen in het buitenland. Staat het Maestro logo op je bankpas, dan kun je hiermee in het buitenland betalen! Sinds 2015 hebben de banken als extra veiligheid ingesteld dat je niet meer standaard kunt betalen buiten Europa. Reis je dus buiten Europa, dan dien je de bankpas hiervoor te activeren. Dit kun bij veel (zo niet alle) banken gelukkig zelf online instellen. Neem, als je niet weet hoe je dit moet doen, hiervoor contact op met je bank!


5. Reisstekkers

Deze mogen zeker niet ontbreken in je koffer! De stekkers in de VS zijn namelijk iets anders (platter en smaller). Je Europese stekker past met geen mogelijkheid in het stopcontact. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de volgende reisstekkers.
Extra tip: Heb je een Macbook, iPad of iPhone, dan kun je deze stekker direct op de adapter klikken.

6. Comfortabele (wandel)schoenen

Deze moet je zeker meenemen naar New York! In veel Amerikaanse steden is het OV niet zo goed geregeld en ben je een uitzondering als je de stad te voet gaat verkennen. Hoe anders is dit in New York! De beste manier om New York te verkennen is te voet, er is geen betere tip die kunt krijgen dan; ga lopen! Doordat het verkeer in New York (bijna) altijd vast staat, heeft het weinig zin om de taxi te pakken en een auto huren is al helemaal geen goed idee! New York verken je door te wandelen. Met de metro reis je binnen no-time van A naar B en van daar ga je de stad verder verkennen.
En New Yorkers lopen hard, heel hard! Wereldwijd staat New York op de 8ste plaats als het aankomt op hoe hard de bewoners lopen. (Utrecht staat overigens op de 9e plaats). De gemiddelde New Yorker loopt tussen de 5 en 7 kilometer per uur. Waarom? Omdat een New Yorker altijd haast heeft!

7. Koffer met voldoende ruimte!

Last but not least, een koffer met voldoende ruimte! Afhankelijk van je vliegmaatschappij mag je tot 23 kg. aan ruimbagage meenemen! En aangezien er in New York winkels genoeg zijn (en de € vs. $ ook nog een gunstig is) heb je dus alle reden om te gaan shoppen! Controleer overigens van te voren wat het toegestane gewicht van je vliegmaatschappij is. Het zou natuurlijk zonde zijn als je moet bijbetalen! Een andere optie is het gewicht van je koffer naar het toegestane gewicht terugbrengen, maar dat zou betekenen dat je een aantal items op de luchthaven moet achterlaten en dat kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn.

 

Reacties 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *