Wat kost een week New York

Wat kost een week New York

Een van de meest gestelde vragen die ik heb moeten beantwoorden is “wat kost een week New York”. Op zich is het geen hele rare vraag en ik begrijp ook wel waar deze vraag vandaan komt. Reizen naar Amerika is voor veel mensen iets speciaals, daar moet je je goed op voorbereiden. En eerlijk is eerlijk; een goede voorbereiding is het halve werk. Maar de VS en dan met name New York is niet meer zo onbereikbaar als de mensen denken.

Dagelijkse budget

Ondanks dat ik vele reizen naar de VS heb gemaakt valt me een ding altijd op; fastfood is goedkoper dan gezond eten. (Het feit dat fastfood ook nog eens beter en sneller te vinden is zullen we maar even buiten beschouwing laten). Als je van plan bent om de hele week te gaan overleven op McDonald’s, Wendy’s en Burger King, dan kun je er een relatief goedkope reis van maken, gezond is dit overigens niet dus ik kan het je niet aanraden! Daarnaast ben ik van mening dat je niet naar New York reist om te gaan eten bij een bekende fastfood keten. Overigens heb ik een overzicht gemaakt van alles wat je absoluut niet moet doen als je in New York bent.

Als tip geef ik altijd een budget van $50,- per persoon per dag. Hiervoor heb je een ontbijt, kleine lunch en avondeten. Dit is uiteraard exclusief je persoonlijke aankopen als kleding, souvenirs et cetera bij.

Globale berekening

Voor deze berekening ga ik uit van een prijs van €1000 voor de vlucht + hotel, dit is een gemiddelde prijs voor 7 daagse reis naar New York. Voor het omrekenen van de dollar naar euro gebruik ik de koers van € 0.84 voor $1,-Vliegreis + verblijf : € 1000
Taxi vliegveld – Manhattan : € 67.40 ($80 inclusief fooi + tol)
Taxi Manhattan – vliegveld : € 67.40 ($80 inclusief fooi + tol)
Metrokaart 7 Day Pass : € 27 ($32)
Dagelijkse budget : €300 (€ 42/$50 per dag)

Minimale kosten 7 dagen New York : € 1500. Maar dan alleen de kosten voor slapen, eten & drinken en rondlopen. Uiteraard wil je ook wat zien als je New York bent. Misschien een musical of naar de Top of the Rock.

In dat geval zullen de kosten toch al snel richting de € 2000 oplopen. En om eerlijk te zijn is dit ook het bedrag waar je rekening mee moet houden. En natuurlijk kun je het een stuk goedkoper maken. Wanneer je bijvoorbeeld niet met de taxi maar met de metro van JFK naar Manhattan reist, dan scheelt je dat $150,-. Dat is toch een aanzienlijk bedrag!

Reacties 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *