Winkelen, eten & drinken in Chelsea Market

Breed scala aan eet, drink en shop mogelijkheden

Chelsea Market is gevestigd in de wijk Chelsea in het stadsdeel Manhattan. De afgelopen jaren heeft het enorm aan populariteit gewonnen en dat is goed te merken. Op sommige momenten is het er nog vrij rustig maar meestal, en dan met name in het weekend, is het er zo druk dat ik je eigenlijk alleen maar kan afraden om daar naar binnen te lopen. Chelsea Market behoort in mijn ogen tot een absolute must see als je in New York bent. Zeker doen dus!

Wat is er allemaal te doen?

Het is met name gericht op het winkelende publiek en dat is te zien aan het aantal restaurants, pop-up stores, boetiekjes, winkels. Maar ook bedrijven als Google, MLB.com en verschillende (televisie)productiebedrijven zijn gevestigd in het pand wat voor een diversiteit aan aanwezig publiek zorgt. Regelmatig komen de medewerkers van de bovengelegen bedrijven of van het aan de overkant gelegen kantoor van Google New York hier lunchen of even de benen strekken. Met name tussen 12.00 & 15.00 zorgt dit ervoor dat het iets drukker kan zijn.

De inrichting is hip & trendy. De verschillende restaurants bieden een assortiment van burgers, hot-dogs tosti’s aan. Maar ook gezondere opties en zelfs verschillende mogelijkheden voor het eten van vegan. In de boetiekjes (geen grote ketens maar voornamelijk lokale ondernemers verkopen ze eigen ontworpen kleding, boeken of handige accessoires voor in huis en/of de keuken.

Bereikbaarheid Chelsea Market

Gelegen tussen 15th & 16thstreet en 9th & 10th avenue en neemt een hele blok in beslag. Je kunt het eigenlijk niet missen! Omdat het gelegen is aan het eind (of begin) punt van de High Line is het dus een ideale gelegenheid om deze twee met elkaar te combineren!

Reis je er liever met de metro naartoe, dan is dit uiteraard ook mogelijk. De beste verbinding heb je met de

  • (A)(C) (E); uitstappen op 14th street
  • (1)(2)(3); uitstappen op 14th street (je moet dan wel 1 blok verder lopen)

Locatie Chelsea Market

#NYfact
  • Het bedrijf Nabisco, wat vroeger in het pand was gevestigd, heeft hier de Oreo koekjes uitgevonden
  • Chelsea Market neem een hele blok in beslag
  • Google heeft hier verschillende studios
  • In totaal vormen 20 individuele gebouwen die als een legpuzzel in elkaar passen de Chelsea Market
  • De inrichting is hip & trendy, maar is wel een eerbetoon aan het verleden!

Neem ook eens een kijkje bij deze restaurants

Meer eten & drinken!

Ben je op zoek naar leuke restaurants of gezellige winkels? Ik heb een aantal van mijn persoonlijke favorieten hier op een rijtje gezet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.